Administratie uitbesteden

Kies jij voor je bedrijf voor de administratie uitbesteden of doe je dit zelf? Voor beide opties is zeker wel wat te zeggen. Je bent niet verplicht om het door een ander te laten doen, de enige verplichting die je als ondernemer hebt, is om een deugdelijke boekhouding te voeren. Je mag tot op zekere hoogte zelf bepalen hoe je dit invult en ook mag je zelf weten of je dit helemaal zelf uitvoert of dat je dit door bijvoorbeeld een administratiekantoor laat doen. Nu zul je als startende ondernemer waarschijnlijk niet meteen de stap tot de administratie uitbesteden zetten. Je beschikt dan immers over relatief weinig financiële middelen en je zult dan ook proberen om zoveel mogelijk kosten te besparen. Dat betekent vaak ook dat je zelf doet wat je zelf kunt doen, zodat je hier geen extra kosten voor kwijt bent. Tegelijkertijd is het zo dat boekhouden voor veel ondernemers niet hun favoriete taak is. Ondernemer word je vaak vanuit een passie voor een bepaald vak of een bepaald product, niet omdat je nu zoveel zin hebt om te administreren. Wat dat betreft zouden velen juist graag de administratie uitbesteden!

Voordelen van administratie uitbesteden

En dat laatste is zeker aan te raden, er zijn namelijk veel voordelen te noemen voor de administratie uitbesteden! Kort gezegd komt het hier op neer:

  • de kosten voor de boekhouding komen vaak lager te liggen
  • zelf houd je meer tijd over voor jouw kerntaken
  • er kan efficiënter gebruik gemaakt worden van bestaande regelingen

We zullen deze punten even wat nader toelichten. Natuurlijk kost het inhuren van een professional op dit gebied geld, maar in feite kost het natuurlijk ook geld als je het zelf doet. Je rekent daar vaak geen uurloon voor, maar eigenlijk zou je dit wel eens moeten doen. Doordat jij zelf weinig kennis hebt van boekhouden, gaan hier vaak veel uren inzitten, veel meer dan wanneer een professional dit doet. Het kan dus maar zo zijn dat als jij kiest voor de administratie uitbesteden, de kosten voor het boekhouden eigenlijk lager komen te liggen. Daarbij is het dus zo dat je zelf op deze manier tijd over houdt, bijvoorbeeld voor het vinden van nieuwe klanten of voor het verbeteren van het product dat je verkoopt of voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat jouw bedrijf er beter voor komt te staan en in de toekomst meer geld kan verdienen. Ook dat is natuurlijk op de lange termijn zeker een pluspunt. Tot slot kun je door de administratie uitbesteden vaak beter gebruik maken van regelingen en aftrekposten, enkel omdat je daar zelf niet van op de hoogte bent en een professional op dit gebied wel. Zo zorg je er voor dat jouw belastingafdrachten lagen worden. Het inhuren van een administratiekantoor hoeft je op deze manier dus geen geld te kosten, maar kan je zelfs geld opleveren!

Actium ondersteunt je graag

Zoek jij een kantoor waaraan jij je administratie uitbesteden kunt? Dan is Actium een uitstekende keus. Zij hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en kunnen jou dan ook uitstekend ontzorgen. Je hebt bij hen bovendien verschillende mogelijkheden, wat ook altijd erg prettig is. Zo kun je je hele administratie uitbesteden aan hen, maar ook kun je delen zelf blijven doen en andere delen aan hen overdragen. Je kunt in overleg met hen bespreken wat het best bij jou past, waar jij jezelf het prettigst bij voelt. Wil jij ook af van die vervelende administratieklussen en wil je dit graag overdragen aan specialisten op dit gebied? Ga dan je administratie uitbesteden aan Actium, dan weet je zeker dat het goed komt!

Reageren is niet mogelijk