Co2 brandblusser

brandblusstore - co2 brandblusser

Niemand vindt het prettig om te maken te krijgen met brand en aan deze mogelijkheid denkt men dan ook liever niet. Maar het is natuurlijk beter om je hier wel over te informeren en na te gaan of bijvoorbeeld een co2 brandblusser voor jouw situatie een geschikte keus is of dat je bijvoorbeeld meer gebaat bent bij een poederblusser of een schuimblusser. De meeste mensen zullen niet eens weten dat er verschillende soorten brandblussers te krijgen zijn en dat is misschien ook wel logisch, aangezien sommige varianten voor echt heel specifieke situaties bedoeld zijn. Neem nu de co2 brandblusser, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd. Deze is specifiek ontwikkeld voor het blussen van vloeistofbranden of van apparatuur wat op spanning staat. Het is dus niet zo dat je alle soorten brandblussers in alle situaties kunt gebruiken, gebruik je een verkeerde variant, dan kan dit het probleem zelfs alleen maar verergeren of het kan ervoor zorgen dat er veel extra schade ontstaat door het poeder, schuim of co2. Ga dus altijd bij een expert na wat voor soort blusser jij zou moeten hebben en koop alleen een co2 brandblusser als jou deze wordt aanbevolen.

Wat is een co2 brandblusser?

Wat is nu precies een co2 brandblusser of koolzuursneeuwblusser? Dat is een brandblusapparaat dat blust met behulp van een speciale blusstof, dat tijdens het spuiten naar buiten komt als bevroren gas. De co2 waar mee geblust wordt, zorgt voor een reactie waarbij de concentratie zuurstof bij het vuur verlaagd wordt en daardoor zal het brandje uiteindelijk doven. Dit middel zorgt ervoor dat er geen nevenschade ontstaat en dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan bij het blussen van apparatuur wat onder spanning staat, wat wel het geval is als je kiest voor bijvoorbeeld een poederblusser. Zou je die gebruiken, dan zou elektrische apparatuur bijvoorbeeld daarna weggegooid kunnen worden. Vanwege het feit dat er geen nevenschade ontstaat in elektrische apparatuur, is de co2 brandblusser een uitstekende keus in onder meer computerruimtes. Maar ook voor laboratoria is het een heel goede optie, aangezien daar vaak niet alleen elektronica aanwezig is, maar er ook veel met vloeistoffen gewerkt wordt. Juist brandende vloeistoffen kunnen heel goed hiermee geblust worden. ook voor verffabrieken en grafische werkplaatsen is dit daarom een uitstekende keus. Door de verschillen die er bestaan met andere blussers en de specifieke eigenschappen van een co2 brandblusser is het altijd raadzaam advies in te winnen over of deze blusser voor jouw de goede optie is.

Brandblusstore voor de juiste blusser

Denk jij dat een co2 brandblusser voor jouw ruimte de juiste keus is en wil je deze kopen? Of twijfel je nog en zou je graag advies willen? Dan is Brandblusstore de plek om naar toe te gaan. Zij bieden een heel ruime keus aan blussers, met voor elke situatie en ieder soort brand een juiste variant. Zo vind je bij hen:

  • co2 blussers
  • schuimblussers
  • sproeischuimblussers
  • poederblussers
  • metaalbrandblussers

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, er zijn nog meer varianten verkrijgbaar. Op hun site kun je uitgebreide informatie vinden over ieder type, maar je kunt zoals gezegd hen ook om advies vragen. Naast de co2 brandblusser en andere blussers, kun je bij hen ook terecht voor andere zaken op dit gebied. Voorkomen is beter dan genezen en daarom doen zij veel aan brandpreventie. Hiervoor kun je verschillende zaken bij hen krijgen, net als brandmelders om je te waarschuwen dat er iets mis gaat. En ook onderhoudsproducten vind je bij hen ruimschoots. Voor je co2 brandblusser, andere brandblussers, voor brandpreventie en brandmelders is Brandblusstore de beste zaak!

Reageren is niet mogelijk