De teflon plaat is bestand tegen vrijwel alle chemicaliën

U kunt bij ons voordelig een teflon plaat bestellen. Dit is een plaat van het geweldige materiaal “PTFE”, beter bekend als de handelsnaam “Teflon”. Het werd ontwikkeld in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog en werd vervolgens gebruikt als materiaal in ruimtevaartuigen. Zoals zo vaak kreeg de teflon plaat een veel grotere rol in de loop der geschiedenis door innoverende bedrijven die teflon, waaronder de teflon plaat, gingen gebruiken binnen onder andere:

  • De petrochemische industrie,
  • De voedingsmiddelenindustrie
  • Als bijzonder verpakkingsmateriaal voor gevoelig handelswaar,
  • En als machineonderdeel voor diverse apparaten.

Bent u op zoek naar een teflon plaat omdat u tot één van deze doelgroepen behoort? Of hebt u een totaal andere manier gevonden om een teflon plaat te gebruiken? Wij horen het in ieder geval graag van u. Deze plaat kan door ons op diverse manieren bewerkt worden. Voornamelijk in de zin dat we uw gewenste afmetingen kunnen leveren. De teflon plaat is echter in diverse manieren te gieten, hoofdzakelijk door andere grondstoffen te gebruiken. Door het gebruik van onder andere brons, grafiet en glasvezel kan de slijtvastheid en drukvastheid van de teflon plaat vergroot worden. We willen graag met u in overleg zodat we aan de hand van uw wensen een teflon plaat op maat kunnen gieten en snijden. Dat maakt onze selectie aan bijzondere materialen zeer uniek in Europa. Bekijk snel onze website HP Products.

Onze teflon plaat is tevens bestand tegen hoge temperaturen

Teflon heeft een smeltpunt van 327 graden Celsius. Dat punt ligt weliswaar een aantal graden lager bij de teflon plaat, toch mogen we gerust stellen dat het bij hoge temperaturen prima te gebruiken is. Teflon heeft nog diverse andere zeer interessante eigenschappen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  • Het heeft een aantal zeer goede anti-aanhechtende eigenschappen,
  • Een zeer lage wrijvingscoëfficiënt,
  • Het is aldus inzetbaar binnen een zeer ruim temperatuurgebied. Van minus 200 graden Celsius tot temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 260 graden Celsius,
  • En de teflon plaat heeft een warmteoverdrachtcoëfficiënt van 0,25 W/m. ̊K.

Als u benieuwd bent naar de exacte mogelijkheden die wij u aanbieden op het gebied van PTFE oftewel teflon dan kunt u vandaag nog contact met ons opnemen. Het is vrij gebruikelijk dat klanten eerst een monster opvragen. Kijkt u daarom even rond want misschien wilt u naast een teflon monster ook een kunststof folie monster of een cilinder ontvangen. We sturen het na aanvraag zo spoedig mogelijk naar u op.

Neemt u vandaag nog contact met ons op als u een offerte wilt opvragen

Nadat u een monster hebt ontvangen kunt u in beraad gaan. Stel al uw vragen via de mail of telefoon en vraag gerust om een vrijblijvende offerte. Pas als u daar akkoord mee gaat gaan we tot levering over. Via het online formulier kunt u bestellen maar u kunt ook bij ons in Raamsdonksveer langskomen. Daar kunt u de diverse producten met eigen ogen bekijken en we geven u graag een rondleiding langs de diverse machines. Voor diverse markten kunnen we grondstoffen, halffabricaten en andere materialen leveren. We beschikken over onderscheidende technieken waaronder de mogelijkheid tot stansen, snijden, perforeren, assembleren en lamineren van diverse types kunststof. Bij elke bestelling krijgt u standaard de databladen bijgeleverd die u overigens op de website alvast kunt inzien. We werken natuurlijk volgens de NEN- en ISO-normen en dan voornamelijk 9001. Of u nu in de offshore constructie werkt of in de voedingslevensmiddelenindustrie, laat u vandaag nog door ons terugbellen. Op de landingspagina kunt u uw bedrijfsnaam en telefoonnummer achterlaten zodat we u op een geschikt moment even opbellen. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk