Dit beoordelingssysteem is doordacht en uniek in zijn soort!

Performance management is een vrij nieuwe term, die slaat op het constant bijhouden en monitoren van de prestaties van je personeel. Bij trakstar zijn ze ervan overtuigd dat de oude manier van beoordelen niet meer past in het huidige tijdsbeeld, en daarom hebben ze een beoordelingssysteem ontwikkeld dat wél werkt. Je kunt er geweldige analyses mee maken en als HR-afdeling strategisch bijdragen aan het optimaliseren van de resultaten. Het beoordelingssysteem van trakstar is makkelijk in gebruik, snel en heel overzichtelijk. Iedereen kan er direct mee aan de slag want de inrichting is heel intuïtief. Hun uitgangspunt bij het ontwikkelen van deze software is de manier waarop werknemers anno 2020 benaderd willen worden. Hun software biedt de mogelijkheid een continu proces met gestructureerde feedback te geven, waarin ze ook zelf redelijk wat input hebben en bovendien op zichzelf kunnen reflecteren. Deze manier van beoordelen en reflecteren zorgt ervoor dat werknemers zich daadwerkelijk betrokken voelen bij hun beoordeling, en ze een stem geeft. Met het beoordelingssysteem van trakstar kunnen ze op een veilige en gestructureerde manier aangeven wat ze vinden van het werken bij jouw organisatie, en op welke vlakken het beter kan. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen met de periodiek verstuurde survey’s.

Een beoordelingssysteem met focus op dialoog

Als je de software voor beoordelen bij trakstar aanschaft, zul je al gauw merken dat deze is gebaseerd op de onderlinge dialoog tussen jou en je werknemer. Het gaat uiteindelijk om een goed gesprek tussen beiden, aan de hand van opbouwende kritiek en de focus op resultaat. Het beoordelingssysteem van trakstar doet dit aan de hand van verschillende onderdelen, namelijk:

  • Het formuleren van doelen
  • Sucession Planning
  • Aplicant Tracking
  • Medewerkersbetrokkenheid

De eerste stap is misschien wel een van de belangrijkste van het beoordelingssysteem van trakstar. Want hoe kun je een medewerker (of zelfs de resultaten van een geheel team) beoordelen als je ze niet naast een set doelen kunt leggen? Mensen moeten weten waar ze naartoe werken, alleen dan kunnen ze namelijk focussen op resultaat en zelf hun groeiproces in de gaten houden. Of je nu wel of niet tevreden bent over iemands werkwijze of verdiensten, alleen door de naast de vooraf opgestelde doelen te leggen kun je iemand laten zien waarom dat zo is. Aan de hand daarvan kun je zoeken naar verbeterpunten of juist je lof uitspreken over iemands prestaties.

Een betrokken medewerker is een gedreven medewerker

Een belangrijk onderdeel van het beoordelingssysteem van trakstar is medewerkersbetrokkenheid. Ze zijn namelijk van mening dat een betrokken medewerker een gedreven medewerker is. Wanneer een werknemer voelt dat hij onderdeel is van een organisatie, en belangrijk werk levert (op welke schaal dan ook) zal hij voelen dat zijn bijdrage belangrijk is. Als je diezelfde medewerker ook nog eens af en toe om feedback en input vraagt, voelt deze zich nog meer betrokken. Dit resulteert in meer enthousiasme, motivatie en loyaliteit, wat automatisch een hogere productiviteit tot gevolg heeft. Daarom is het belangrijk dat je medewerkers het gevoel geeft dat ze het verschil maken, en dat kun je doen met het beoordelingssysteem van trakstar. Dit is erop ingericht dat ook de medewerker zijn zegje kan doen, en zich betrokken voelt bij het gehele proces. Meer informatie over dis handige systeem en deze stimulerende manier van beoordelen vindt je op trakstar.nl.

Reageren is niet mogelijk