Een strandparasol voor bij onze camper

Mijn man en ik gaan er regelmatig met de camper op uit en we vinden het heerlijk om rond te toeren door heel Europa. We zijn beide sinds een tijdje met pensioen en hebben dan ook de vrijheid om dit zo veel en zo vaak te doen als we willen. Afgelopen zomer hebben we ook vele plaatsen bezocht en nog net voor we zijn vertrokken heb ik via herca.nl, onze favoriete website voor allerlei kampeerartikelen, een strandparasol gekocht voor bij de camper.

Altijd en overal is de strandparasol bij ons

Het voordeel van op vakantie gaan met de camper is dat je overal alles bij je hebt wat je nodig hebt. Een strandparasol maakt daar zeker onderdeel van uit. Nu zitten we regelmatig onderweg of op de camping naast de camper en dan gaat natuurlijk de luifel uit, maar daar heb je lang niet altijd profijt van. Soms wil je aan de andere kant van de camper zitten en dan is het veel te veel gehannes om de camper om te draaien en de luifel de juiste kant op te zetten. Een strandparasol maakt het voor ons makkelijk om even lekker de stoeltjes aan de andere kant van de camper te zetten en daar te genieten van het uitzicht. Dat is heel praktisch, al is dat niet de enige reden die we hebben gehad om deze strandparasol aan te schaffen bij Herca, namelijk:

  • De parasol is handzaam en gemakkelijk mee te nemen
  • We brengen de parasol altijd mee als we naar het strand gaan
  • De parasol kan ook de zon tegenhouden die schuin onder de luifel doorkomt
  • Met de parasol kunnen we meer mensen beschutting bieden bij de camper

Kortom, een strandparasol heeft voor ons vele voordelen waar je misschien niet direct aan zou denken. Als we op vakantie gaan, of het nu samen met ons twee├źn is, of met een georganiseerde reis, de strandparasol gaat altijd mee. Zeker wanneer je met een reis meegaat, waar meerdere koppels aan deelnemen, dan gebeurt het regelmatig dat je bij elkaar op visite gaat. Onder onze luifel kunnen wij samen goed zitten, maar komen er twee mensen bij dan klappen wij de strandparasol al uit. Het is een kleine moeite en in onze ogen een vorm van gastvrijheid, waarbij je de visite beschutting biedt. Zeker met die hete zon zoals van de afgelopen zomer, dan is het geen overbodige luxe om een strandparasol op te zetten waarmee meerdere mensen beschut kunnen zitten. Het was veel te heet om iets te ondernemen, dus wij hebben lekker in de schaduw gezeten met de vrienden die we tijdens die vakantie ontmoet hebben. Dan smaakt een heerlijk koud pilsje voor mijn man en een zoet wit wijntje voor mij extra lekker en dan kunnen we onbezorgd genieten van onze vakantie. We hebben al van meerdere mensen vernomen dat ze het eigenlijk wel een heel goed idee vonden dat we een strandparasol meenemen, want het komt vrij vaak voor dat je hem op vakantie nodig hebt.

Eenvoudig in gebruik en snel opgezet

De strandparasol die wij hebben aangeschaft is van zeer duurzaam materiaal gemaakt. Hij is gemakkelijk en snel op te zetten en dat is voor ons belangrijk, omdat we natuurlijk al wat op leeftijd zijn. Hij beschermt goed tegen de zon en tegen UV-straling en ik vind het dan ook belangrijk om de parasol goed te onderhouden en netjes op te bergen. Na het gebruik poets ik de vlekjes eraf, zodat er geen vogelpoep of andere viezigheid op het doek achterblijven. Op die manier zullen we nog lang plezier blijven houden van onze parasol.

Reageren is niet mogelijk