Een zeer geslaagde kookworkshop in Amersfoort

Gisteren ben ik door mijn vriendinnen getrakteerd op een koopworkshop in Amersfoort, speciaal voor mijn veertigste verjaardag. Wat een belevenis was dat. Ik had echt geen idee wat ze voor mij zouden organiseren, maar dit was echt heel erg leuk. Ik werd door mijn vriendinnen bij mij thuis in Vathorst op gehaald en toen kreeg ik nog steeds niet te horen wat we gingen doen. Uiteindelijk kwamen we aan bij Culibuzz voor een kookworkshop in Amersfoort. Mijn vriendinnen weten dat ik heel erg van koken houd, maar dat ik er zelf thuis haast nooit de tijd voor neem. Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen en bij ons moet het vooral makkelijk zijn en dingen die de kinderen lusten. Dus dit was voor mij echt pure verwennerij. Een kookworkshop in Amersfoort, wie had dat gedacht.

Een heel veelzijdige kookworkshop in Amersfoort

Na afloop van de kookworkshop in Amersfoort heb ik nog even op www.culibuzz.nl gekeken wat ze bij Culibuzz allemaal doen. Daar las ik dat ze catering en buffetten doen voor

  • Feesten
  • Partijen
  • Recepties
  • Live cooking
  • Wijn en spijs events
  • In- & outdoor cooking
  • Zowel particulier als zakelijk

Ze doen dus veel meer dan alleen een kookworkshop in Amersfoort, maar leggen hun passie voor eten en hun kennis en ervaring wel in hun werk. En dat merk je echt. Wat hebben wij veel lekkere dingen klaar gemaakt, en ook veel onverwachte combinaties. Natuurlijk hebben we ook enorm genoten van de wijn ernaast, want bij elk gerecht kregen we tips voor wijnen en we hebben ook heerlijke wijn gedronken. Mijn vriendinnen vonden het ook allemaal top, zij hadden dit georganiseerd natuurlijk en als je dan met acht van die blije meiden opeens zo’n kookworkshop in Amersfoort binnenloopt, dan kan ik me best voorstellen dat je je als kookstudio wel even aan moet passen. Aan de andere kant hebben ze hier natuurlijk ook gewoon veel ervaring mee. Er werd heerlijk gekookt, maar ook heerlijk gelachen en gepraat. We ondernemen als vriendinnen onder elkaar wel vaker dingen, maar niet vaak wanneer ons groepje helemaal compleet is. Dit was dus een geweldige gelegenheid en ik voelde me ook erg vereerd dat ik de reden mocht zijn om samen deze kookworkshop in Amersfoort te kunnen doen.

Wat we allemaal hebben gegeten

Dat is eigenlijk te veel om op te noemen en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik door de wijn niet helemaal meer weet wat we allemaal gemaakt hebben en welke ingrediënten eraan te pas zijn gekomen. We hebben in ieder geval eerst een koud voorgerechtje gemaakt, dat was heerlijk met verse vis en veel verschillende kruiden. Ik ben echt een visliefhebber en dat hadden ze bij de organisatie van de kookworkshop in Amersfoort al wel meegenomen. Er moest veel vis bij komen. De lieve mensen van Culibuzz hadden daarom ook een kistje oesters geregeld en daar ben ik zo gek op. Ik krijg ze alleen vaak erg moeilijk open, dus ook dat is me allemaal geleerd en ik heb nu een heel goed trucje om dit voortaan zelf ook thuis te kunnen. We deden er een klein beetje ponzu op met een heel fijn gesnipperd uitje. Fantastisch! Je proeft de zee. Dit was echt zo lekker. Vervolgens hebben we een gerecht met eend gemaakt, ook één van mijn lievelingsgerechten waarbij ze hadden aangegeven dat ik daarvan houd en als dessert kon het niet anders dan dat we met veel chocolade aan de slag zijn gegaan. Mijn vriendinnen kennen me goed en weten precies wat ik lekker vind en het is zo fijn dat deze kookworkshop in Amersfoort daar volledig op was ingesteld. Het was zalig!

Reageren is niet mogelijk