Gezond leven

Gezond leven, we weten allemaal dat we het zouden moeten doen, maar het valt nog niet mee om het ook daadwerkelijk te doen. Want het begint al met de vraag: wat houdt dit nu precies in? Er zijn zoveel conflicterende meningen hierover in omloop dat het gewoon echt lastig wordt om er nu uit te filteren hoe jij het nu het beste aan kunt pakken. Daar komt nog bij dat ieder lichaam weer anders is en andere behoeftes heeft. Dat maakt gezond leven toch best lastig. Tel daar nog eens bij op dat velen van ons last hebben van stress of in ieder geval van een te druk leven, waardoor we geneigd zijn om teveel te snacken en te snoepen en het is opeens heel erg logisch dat er maar weinig terecht komt van de doelstellingen die we onszelf vaak zo optimistisch stellen. Toch is het verstandig om verandering in je leven aan te brengen als je merkt dat je niet zo goed in je vel zit als je zou willen. Gezond leven is ook voor jou mogelijk, je moet alleen weten hoe je dit in jouw situatie het beste aan kunt pakken!

Gezond leven met hulp

Wil jij graag gezond leven, maar heb je daar wel wat hulp bij nodig? Dan kun jij je aanmelden bij Gezond West. Gewichtsconsulent en voedingsdeskundige Rhiannon Sonneveld helpt je graag op weg bij het verbeteren van jouw levensstijl! Wat moet je nu veranderen om je dagelijkse leven een stukje gezonder te maken? Dat komt eigenlijk op twee dingen neer, namelijk een beter voedingspatroon en meer lichaamsbeweging. We weten allemaal natuurlijk wel dat we wat meer zouden moeten bewegen, helemaal diegenen die een zittend beroep hebben. Voor gezond leven is het echt van belang dat je genoeg beweging krijgt, dat houdt je lichaam niet alleen maar in vorm en het is niet alleen voor de conditie van je spieren van belang, het is echt voor alles van belang! Voor sommige mensen zal de oplossing liggen in mee gaan doen aan een sport, terwijl anderen het misschien beter in hun dagelijkse leven kunnen integreren, bijvoorbeeld door lopend boodschappen te gaan doen of op de fiets de kinderen van school te halen. Op die manier kun je redelijk ongemerkt toch heel wat beweging aan je dagelijkse leven toevoegen. Zo verspreid je het bovendien ook nog eens over de dag en over de week, wat voor gezond leven echt van belang is!

Goede voeding

Het tweede punt dat voor gezond leven van belang is, is natuurlijk gezond eten. Vooral hierover doen veel mythes de ronde en het is lastig om zelf het kaf van het koren te scheiden op dit gebied. Dit is precies waar de voedingsdeskundige van Gezond West jou bij kan helpen! Veel mensen willen graag beter eten omdat ze graag een lager lichaamsgewicht willen hebben en dat is natuurlijk een prima doel. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat jij met de juiste voedingsstoffen de kans op het krijgen van diverse ziektes en aandoeningen kunt verkleinen. Kies jij voor gezond leven, dan verklein je de kans op het krijgen van:

  • hart- en vaatziektes
  • diabetes
  • te hoog cholesterol

Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden! Bij Gezond West zal er in overleg met jou een voedingsschema opgesteld worden waar jij prima zelf mee aan de slag kunt gaan. Doel is natuurlijk niet een tijdelijke, maar een permanente verandering van eetgewoontes, het moet dus ook echt haalbaar zijn. Op gezondwest.nl kun je precies lezen hoe zij dit aanpakken en hoe zij jou stimuleren tot gezond leven!

Reageren is niet mogelijk