Haardhout van topkwaliteit

Een openhaard zorgt voor sfeer in de woonkamer. Het creëert een plek waar het hele gezin met plezier bij elkaar komt. In een openhaard gaat uiteraard hout, maar waar koop je dit hout? De kwaliteit van haardhout kan per leverancier enorm verschillen. De meeste aanbieders leggen bovendien het risico bij de consument. Ze vertellen niet waar ze het hout vandaan hebben of wat voor soort het is. Bij De Haardhout Handelaar werkt dit anders. Dit bedrijf levert enkel haardhout van topkwaliteit. Hun blokken zijn afkomstig uit de Baltische staten en worden op verantwoorde wijze geproduceerd. Waarom is hun hout van topkwaliteit?

  • Ovengedroogd
  • Verschillende soorten

Om te beginnen wordt het haardhout van dit bedrijf ovengedroogd. Hiermee neemt het vochtpercentage flink af. Uiteindelijk blijft slechts 20% over, waardoor het hout sneller ontbrandt. Een droog vuur is bovendien een schoon vuur. Het is namelijk het water in het hout dat zorgt voor rookontwikkeling. Door het water uit het hout te halen, wordt dit probleem vermeden. Je weet dus zeker dat dit haardhout altijd snel en schoon zal branden. Een andere indicator van kwaliteit is de houtsoort. Hoe beter de soort, hoe langer deze meegaat. Verschillende soorten takken hebben verschillend eigenschappen. Wanneer een bedrijf helder communiceert welke houtsoort gebruikt is, kun je  uitgaan van kwaliteit. Veelgebruikte houtsoorten zijn beuk, eik, berk en es. Eikenhout brandt lang en is daarmee goed geschikt voor een gezellige avond. Berkenhout heeft een mooi vlammenspel en ontbrandt eenvoudig. Welk type hout je kiest is helemaal afhankelijk van je kachel en je wensen. Op https://www.dehaardhouthandelaar.nl/openhaardhout vind je een uitgebreid assortiment. Neem rustig een kijkje en maak vervolgens een passende keuze. Twijfel je over een bepaalde soort, laat je dan informeren over de mogelijkheden.

Haardhout in grote pallets

In de regel wil je niet om de paar weken nieuw haardhout kopen. Het doel is om iedere avond genieten, zonder je druk te maken over de houtvoorraad in de schuur. Het is daarom belangrijk een collectie aan te leggen waar je de hele winter mee kunt doen. Op bovenstaande site is het mogelijk om een enorm pallet met haardhout te bestellen. Op deze manier weet je zeker dat je altijd een houtblok hebt op de haard aan te steken, zelfs tegen het eind van de winter. De blokken zijn van uitstekende kwaliteit en gaan lang mee. Verbrand je ze dus niet allemaal, dan zijn de resterende blokken het jaar daarop te gebruiken! Een pallet met berkenhout komt overeen met ongeveer 3,5 m3 los gestort hout. Toch betaal je slechts een gedeelte van de prijs. Het is daarom zeer voordelig om niet voortdurend nieuwe blokken te halen, maar gelijk een pallet aan te schaffen. De prijs van een pallet is zeer schappelijk en je hebt er het hele jaar geen omkijken meer naar: wat wil je nog meer? Surf snel naar bovenstaande site en maak je keuze. Naast haardhout kun je ook op de site terecht voor briketten, houtpellets, of aanmaakblokjes.

De hele winter plezier

Een knisperende openhaard staat voor velen van ons symbool voor gezelligheid en ontspanning. Van goede blokken heb je daarom de hele winter plezier. Zorg dat je het hout koel en droogt bewaart, zodat je de haard binnen mum van tijd op gang hebt. Heb je vragen over de verschillende houtsoorten? Neem dan contact op via het contactformulier op de site van De Haardhout Handelaar. Een ervaren medewerker zal binnen enkele uren contact opnemen en je vraag beantwoorden. Word je liever gelijk geholpen, dan kun je op de site ook een telefoonnummer vinden. Wacht niet langer en leg je wintervoorraad vandaag nog aan!

Reageren is niet mogelijk