Heeft jouw bedrijf een alarmeringssysteem?

Voor ieder bedrijf en iedere instelling van een redelijk formaat is het belangrijk om te beschikken over een alarmeringssysteem. Hiermee kun je de juiste mensen snel op de juiste plek krijgen, zodat er de nodige hulp verleend kan worden. Het kan best lastig zijn om dit allemaal goed te regelen, helemaal omdat in een crisissituatie eigenlijk iedere seconde telt. Het alarmeringssysteem van multibel kan dan uitkomst bieden: een app die gemakkelijk te bedienen is en die meteen de juiste mensen alarmeert op het moment dat er ergens iets aan de hand is. Zo kun je de betreffende situatie zo snel en doelgericht mogelijk oplossen!

Voor welke situaties gebruik je een alarmeringssysteem?

In alle bedrijven en instellingen kun je te maken krijgen met een ongeluk, een brand of een ander soort crisis. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat het sowieso verplicht is dat er altijd BHV’ers aanwezig zijn. Bij grotere bedrijven zullen er ook mensen aanwezig zijn die getraind zijn in EHBO en ook de aanwezigheid van beveiligers is op veel plekken vanzelfsprekend. Maar de vraag is altijd: hoe krijg je deze mensen zo snel mogelijk op de juiste plek? Daarvoor is een goed alarmeringssysteem dus van belang. Heeft jouw bedrijf of instelling maar een klein oppervlak, dan is dit vaak snel genoeg te regelen door even naar elkaar te roepen. Maar bij grotere organisaties is dit gewoon onmogelijk. Je kunt dan de nodige mensen uitrusten met een walkietalkie, maar een smartphone heeft iedereen eigenlijk toch al op zak. Het is daarom wel net zo handig om via de speciale app van multibel te werken. Hun alarmeringssysteem kun je gebruiken voor heel veel verschillende situaties, denk aan:

  • brand
  • agressieve bezoekers
  • technische storingen
  • medische noodgevallen
  • ontruimingen

Je ziet, het is echt voor heel veel situaties heel erg geschikt. Dat maakt dat het alarmeringssysteem van multibel eigenlijk in iedere organisatie wel een plek kan krijgen!

Hoe werkt het?

Hoe groter de organisatie is, hoe lastiger het is om te onthouden wie op welke dag aanwezig is, welke BHV’ers en EHBO’ers er bijvoorbeeld zijn. Bij het alarmeringssysteem van multibel kan de aanwezigheid bijgehouden worden, zo heb je altijd inzicht in hoeveel hulpverleners en beveiligers aanwezig zijn. Ook weet je hierdoor zeker dat alleen de mensen die op dat moment aanwezig zijn een oproep krijgen. Het handige is ook dat je heel duidelijk in de oproep aan kunt geven wat er aan de hand is en op welke plek. Mensen weten dan precies of zij wel of niet op de oproep moeten reageren. Ze kunnen in dit alarmeringssysteem ook aangeven dat zij naar de betreffende situatie toegaan, waardoor dit voor iedereen duidelijk is. Wist je dat er bovendien een mogelijkheid is om deze app te koppelen aan bijvoorbeeld je brandmeldcentrale, bepaalde sensoren en monitoring software? Zo kan er echt heel snel en effectief alarm geslagen worden! multibel biedt bovendien verschillende pakketten voor hun alarmeringssysteem, zodat jij een variant kunt kiezen die het beste aansluit bij jouw bedrijfssituatie. Wil je hier meer over weten? Op hun website vind je veel informatie over de verschillende mogelijkheden van hun app.

Reageren is niet mogelijk