Houd de warmte binnen met snelroldeuren

Als je te maken hebt met een ruimte waarin je bijvoorbeeld voedingswaren bewaard, denk aan een koelcel, dan is het belangrijk dat de temperatuur in deze ruimte constant gehouden wordt. Het is niet zo erg als er een heel klein beetje variatie bestaat, maar de temperatuur moet zeker niet opeens een paar graden kunnen stijgen. Ten eerste is dit niet goed voor de voedingswaren in de koelcel. Als de voedingsmiddelen immers constant opwarmen en weer afkoelen, dan kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit afneemt. Op het moment dat je het artikel daadwerkelijk uit de koeling haalt om te gebruiken, dan heeft het artikel niet langer dezelfde kwaliteit als toen je het in de koelcel plaatste. Een tweede probleem heeft te maken met de energiekosten. Als je een koelcel hebt en als deze opwarmt als de deuren open gaan, dan moet de koelcel na het sluiten van de deuren extra energie leveren om de temperatuur weer te laten dalen. Dat kost extra geld aan energiekosten. Als je één keer per dag de koelcel ingaat, dan valt dit probleem misschien nog te overzien. Maar als je de hele dag door in- en uitloopt, dan is het een ander verhaal. Dit wordt helemaal een groot probleem als de koelcel zich naast een warme ruimte bevindt. Zodra de deur van de koelcel open gaat, dan stroomt alle warme lucht van de nabij gelegen ruimte direct de koelcel in, waardoor deze in rap tempo opwarmt. De enige manier om te voorkomen dat er teveel warme lucht naar binnen stroomt, is door ervoor te zorgen dat de deur heel snel open en dicht gaat. Daarom kun je het beste kiezen voor snelroldeuren. Deze snelroldeuren rollen heel snel open en rollen uiteraard ook net zo snel weer dicht. De warme lucht heeft op deze manier geen tijd en ruimte om de koelcel op te warmen. Daarnaast kan de koude lucht ook niet zomaar uit de koelcel ontsnappen. Dus als je tijd en energie wilt besparen, dan zijn snelroldeuren de beste keuze. Op het moment dat je tijd en energie bespaart, bespaar je natuurlijk ook geld en dat is een hele fijne bijkomstigheid. Verder bederf je de kwaliteit van je voedingswaren niet als je gebruik maakt van snelroldeuren. Al met al is het gebruik van snelroldeuren dus een zeer verstandige keuze.

Snelroldeuren nodig? Kijk dan eens op labex.nl

Mocht je op zoek zijn naar goede snelroldeuren die dus ook echt snel open en dicht gaan, dan ben je bij labex.nl aan het goede adres. Als je via Labex snelroldeuren koopt, dan kun je in ieder geval de volgende eigenschappen verwachten:

  • Opent met een snelheid van 3 meter / seconde
  • Houdt de warmte buiten of koude binnen
  • Bespaart tijd en energie
  • Diverse varianten voor: binnen, buiten, koelruimtes, vriesruimtes, food, cleanrooms, supermarkten, vluchtwegen en lopende banden

De snelroldeuren van Labex zijn de oplossing voor zowel binnen als buiten. Zodra de snelheid waarmee de deuren open en dicht moeten gaan van belang is, dan zijn de snelroldeuren van Labex de beste optie. Voor meer informatie over deze snelroldeuren of andere deuren kun je altijd terecht op labex.nl.

Neem contact op als je wilt bestellen

Als je meer wilt weten of als je inderdaad wilt bestellen, dan kun je contact opnemen met Labex. Je kunt hiervoor gebruik maken van een speciale knop op de website. Daarmee kun je vrijblijvend kennis maken met Labex. Dit is een goede manier om te ontdekken wat je mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten als je met Labex in zee gaat.

Reageren is niet mogelijk