Is een time management cursus iets voor jou?

Ben jij ook altijd maar aan het racen en is je agenda overvol? Misschien is een time management cursus van Tijdwinst.com dan iets voor jou. Er zijn namelijk heel veel technieken die je kunt gebruiken om effectiever te werken en productiever te zijn terwijl je tegelijkertijd meer tijd over houdt. In zo’n time management cursus ga je je deze technieken eigen maken en toepassen in de praktijk, zodat jij al snel meer rust in je hoofd krijgt, ondanks die volle agenda. Je leert er bijvoorbeeld op professionele wijze dingen uitstellen. Dit klinkt een beetje gek, maar als jij eerst vastlegt hoeveel tijd je voor een bepaalde taak nodig hebt en vervolgens opschrijft wanneer je het gaat doen, dan geeft je dat in het huidige moment veel rust. Dingen uitstellen dus, maar niet zonder een plan. Dat is de ideale manier van werken voor velen, en misschien binnenkort ook voor jou. Natuurlijk is dit niet de enige tip die je krijgt tijdens deze time management cursus, maar wel een hele belangrijke. Wat je nog meer leert tijdens de cursus is bijvoorbeeld:

  • Hoe je op gepaste wijze ‘nee’ kunt zeggen
  • Hoe je prioriteiten tussen taken kunt stellen
  • Hoe je meer balans krijgt tussen werk en prive
  • Hoe je je mappen en e-mails beter kunt ordenen
  • Hoe je meer overzicht en grip op je werk krijgt

Al deze dingen samen gaan ervoor zorgen dat je niet alleen veel meer tijd overhoudt, maar ook dat je veel meer rust in je hoofd krijgt. Je hebt namelijk veel meer de controle over alles wat je doet, en dat maakt dat je je meer kunt ontspannen.

Time management cursus in groepsverband

Je kunt zelf kiezen op welke manier je deze time management cursus wilt volgen. Je kunt hem namelijk zowel in groepsverband (met maximaal 12 deelnemers) volgen als individueel, online. Voor de inhoud van de cursus maakt het niet uit welke je kiest, ze zijn namelijk allebei hetzelfde. Overigens kun je deze time management cursus ook volgen samen met je collega’s. Hij is namelijk ook In Company te boeken, wat wil zeggen dat hij op locatie kan worden gegeven. Dit is vooral aan te raden voor bedrijven waarbij de medewerkers op dagelijkse basis heel veel verschillende dingen moeten doen, en waar het stresslevel aan de hoge kant is. Een In Company cursus met betrekking tot time management kan de algehele productiviteit enorm verhogen, en bovendien zorgen voor een betere sfeer doordat men meer ontspannen is. 

Hoe krijg je meer plezier in je werk?

Een van de belangrijkste manieren om meer plezier in je werk te krijgen is het gevoel te hebben alles onder controle te hebben. Dit klinkt heel logisch, maar is het voor veel mensen niet. Zo’n time management cursus kan je daarbij helpen. Ook omdat deze zich (deels) focust op het verbeteren van de relaties met je collega’s, en het krijgen van meer energie verdeeld over de dag. Al deze dingen samen, plus de tips voor een hogere productiviteit gaan jou meer plezier brengen in je werk. Dus als jij je werk als stressvol ervaart dan is deze time management cursus zeker aan te raden. 

Reageren is niet mogelijk