Kamerplanten voor jouw huis

homemeetsnature - Kamerplanten

Waar in ieder huis vroeger wel kamerplanten aanwezig waren, is het de laatste jaren niet meer de gewoonte om plantjes in huis te halen. Mensen hebben misschien ergens één plantje staan, maar voor de rest kom je ze haast niet meer tegen in het interieur. Dat is jammer, want een kamerplant kan ongelooflijk veel sfeer aanbrengen en voor een fleurige uitstraling zorgen. Een interieur zonder kamerplanten oogt vaak erg strak en kil en dat is van sommige mensen ook de bedoeling. Zij houden van een strakke inrichting van hun woning, zonder allerlei decoratie en een kamerplant past er wat hen betreft dan niet in.  We zien echter ook dat de trend op dit gebied wat begint te veranderen. Strak en modern begint steeds meer plaats te maken voor knus en gezellig, voor warme interieurs. Een daarin past het uitstekend om wat plantjes op de vensterbank neer te zetten of in speciale plantenhouders aan het plafond te hangen. Je zult met slechts één plantje al een wereld van verschil zien in jouw kamer! Wil jij jouw woning ook veranderen naar de natuurlijke trend die nu opkomt of wil jij gewoon eens ontdekken hoe een plant jouw huis kan veranderen? Dan moet je zeker eens kamerplanten gaan kopen!

Veel verschillende kamerplanten

Sommige mensen vragen zich af of kamerplanten wel in hun interieur passen. Door de grote keus die er op dit gebied is, is er altijd wel een soort te vinden die perfect bij je woninginrichting past. Planten verschillen namelijk sterk wat betreft:

  • hoe groot ze kunnen worden
  • in welke vorm ze groeien
  • het soort blad dat ze hebben
  • de kleur
  • hoe vaak ze bloeien

Deze zaken zijn belangrijk om in het oog te houden als je de aankoop van een kamerplant overweegt. Is jouw huis klein, dan moet je zeker niet aan kamerplanten beginnen die heel erg groot kunnen worden. Ze groeien dan in korte tijd min of meer uit je huis en dan kun je ze weer weg doen. Dat is natuurlijk zonde. Een klein plantje daarentegen valt in een grote ruimte helemaal weg. Dit is dus zeker een punt om op te letten. Daarnaast is de vorm van het blad en de vorm waarin ze groeien voor de uitstraling natuurlijk ook van belang. Er zijn planten die min of meer strak omhoog groeien en daardoor heel goed passen bij een strak en modern interieur, terwijl andere juist veel wijder uitwaaieren. Zo zijn er heel veel verschillen tussen de diverse kamerplanten, waardoor er echt voor iedere woningstijl een geschikte plant te vinden is.

Online kopen bij Home Meets Nature

Het lastige van kamerplanten kopen bij een tuincentrum is dat het vaak erg lastig is om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Zij hebben hun producten vaak enkel gesorteerd op één bepaalde eigenschap, zoals de hoeveelheid licht die ze kunnen verdragen. Maar het verdere vergelijken moet je dan zelf doen. Daar heeft Home Meets Nature iets op gevonden. Zij verkopen kamerplanten online in hun webwinkel en bieden daarbij de mogelijkheid om op verschillende criteria te selecteren. Zo kun je niet alleen aanvinken of de plant een lichte of donkere standplaats krijgt, maar ook hoe hoog deze moet zijn, hoe groot de diameter van de pot mag zijn en wat voor soort ras je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van alle planten die binnen jouw selectiecriteria vallen. Natuurlijk kun je ook slechts op één of twee van de criteria zoeken. Met de webwinkel van Home Meets Nature kun je dus heel gemakkelijk zoeken en bovendien heb je bij hen de keus uit heel veel verschillende soorten kamerplanten!

Reageren is niet mogelijk