Landbouwwerktuigen volop in ontwikkeling

Het is al duizenden jaren geleden dat mensen voor het eerst begonnen met een vorm van akkerbouw en met het ontwikkelen van de eerste landbouwwerktuigen. Sindsdien is er heel veel veranderd op dit gebied. Waar de mensheid eerst alles met de hand moest doen en daar heel eenvoudige attributen voor had ontworpen, ging men later paarden domesticeren en werktuigen ontwerpen die in combinatie met deze dieren gebruikt konden worden. Dat maakte natuurlijk al veel verschil, op deze manier kon er veel meer land bewerkt worden en kon men beter in de voedselzekerheid voorzien. Jarenlang is landbouw op deze manier bedreven, totdat de motor ontwikkeld werd en men tractors ging bouwen. Hierbij werden weer nieuwe landbouwwerktuigen ontworpen en dit maakte het werk weer volkomen anders. Tractors hebben veel kracht en een hogere snelheid, waardoor er nog weer meer land door één persoon kon worden bewerkt. Doordat de werktuigen bovendien steeds geavanceerder werden, kon er ook steeds effectiever gewerkt worden. Na de komst van de tractor lijkt er weinig veranderd, maar de ontwikkelingen staan zeker niet stil. Tractors worden nog steeds groter en sterker en de bijbehorende materialen staan ook niet stil in hun ontwikkeling. Men probeert nog altijd om alle landbouwwerktuigen steeds efficiënter en effectiever te maken.

Landbouwwerktuigen gemaakt door Johann Evers

Iemand die een grote rol gespeeld heeft bij de ontwikkeling van landbouwwerktuigen in Nederland is Johann Evers. Hij begon zijn werkzame leven als boerensmid en ontwikkelde in de jaren zestig de zogenaamde diepwoelers. Ook het maken van schoffelwerktuigen en aardappelwagens nam hij ter hand en zo ontstond een bedrijfje dat in de directe omgeving een goede klantenkring wist op te bouwen. Vanaf 1982 is het bedrijf zich meer op de landelijke markt gaan richten en de vraag naar de landbouwwerktuigen werd steeds groter. Nu is Evers Agro een grote speler op de landbouwmarkt. Zij hebben zo kunnen groeien doordat zij bij de ontwikkeling van hun machines altijd rekening houden met de wensen van de gebruikers. Boeren weten immers als geen ander wat er aan het bestaande materieel schort en vaak kunnen zij heel goed aangeven wat zij graag anders zouden zien. Door goed rekening te houden met hun wensen, heeft Eversagro.nl landbouwwerktuigen kunnen ontwikkelen die zeer gewaardeerd worden door boeren en daardoor kan het bedrijf nog steeds groeien.

Het aanbod van Evers Agro

De beginfase van Evers Agro werd dus gekenmerkt door de ontwikkeling van goede woelers en deze apparaten vind je nog steeds bij hen in de collectie. Zij bieden hiervan diverse types aan, zoals:

  • de Trakehner, voor steenrijke gronden
  • de Holsteiner, met een vrije aftakasdoorgang
  • de Sumba, voor een diepere grondbewerking
  • de Timor, met vier typen tanden

En zo bestaan er nog meer verschillende types. Voor iedere ondergrond en iedere vorm van omwoelen kun je bij hen dus materieel vinden. En dat geldt voor alle landbouwwerktuigen die zij produceren, zij bieden altijd diverse types aan die verschillende soorten ondergronden en bewerkingen geschikt zijn. Door deze ruime keus kun je bij hen daardoor altijd landbouwwerktuigen vinden die geschikt zijn voor jouw bedrijf. Naast standaardapparatuur, kun je bij hen ook werktuigen helemaal naar je eigen wens laten ontwikkelen. Bij Evers Agro luisteren ze altijd voor een nog betere ontwikkeling van hun producten naar de wensen van boeren en loonwerkers, maar bij de productie op maat wordt er specifiek naar jouw wens gekeken. Zo krijg je een machine die uniek is en helemaal is toegesneden op werkzaamheden die jij wilt doen. Er is de laatste decennia veel veranderd in  de landbouw, een ding is onveranderd gebleven en dat is dat je voor landbouwwerktuigen het best naar Evers Agro kunt gaan!

Reageren is niet mogelijk