Leer alles over de wet vervangende toestemming zaken

Bent u bekend met de wet vervangende toestemming zaken? De wet vervangende toestemming zaken beschermt de alleenstaande ouder voor de grillen van de andere ouder. Het komt helaas regelmatig voor dat u op jonge leeftijd scheidt maar al wel kinderen hebt. Wellicht hebt u de voogdij van de rechter gekregen maar is de ander het er absoluut niet mee eens. Hij of zij doet er helaas nog steeds alles aan om u te dwarsbomen en heeft eigenlijk niet eens door dat dit de relatie met zijn of haar kind ook erg schaadt. U moet regelmatig een belangrijke beslissing voor uw kinderen maken en het kan zo zijn dat de instantie bij wie u dat meldt ook om de goedkeuring van de andere ouder vraagt. Wilt u geen contact met diegene opnemen, weigert diegene simpelweg of is er een andere obstructie? Dan kunt u aan de rechter “vervangende toestemming zaken” vragen. Dat betekent dat u geen contact meer hoeft te hebben met uw ex omdat de rechter de toestemming voor diegene verleent. Op onze website vervangende-toestemming-zaken.nl kunt u alles lezen over de regeling vervangende toestemming zaken. Wat wij u bieden is de juridische hulpverlening die hierbij gepaard gaat. Want u kunt niet zelf contact opnemen met een rechter, dat verloopt via een juridische procedure. U hebt geen tijd en waarschijnlijk ook niet de kennis om u hierin te verdiepen. Het juridisch jargon is op zichzelf al een jarenlange studie. Dus schakel de hulp van een advocaat van ons kantoor in Utrecht in. U kunt eerst via de mail of telefoon contact met ons opnemen. Handig als u nog vragen hebt over deze wet vervangende toestemming zaken en al helemaal als u niet bepaalt in de buurt woont. Wij garanderen overigens een landelijke dekking!

Dankzij onze advocaat vervangende toestemming zaken staat u sterk

Tot dusver hebben we losjes beschreven hoe de wet vervangende toestemming zaken werkt en wie ervoor in aanmerking komen. Maar bij welke beslissingen hebt u eigenlijk tevens de toestemming van de andere ouder nodig? Neemt u het volgende lijstje eens aandachtig door:

  • Als u gaat verhuizen. Het maakt daarbij niet uit of u nu naar een ander huis in dezelfde stad verhuist of naar het buitenland,
  • Als u op vakantie wilt gaan met uw kinderen zou een vervangende toestemming zaken soelaas kunnen bieden,
  • Bij de inschrijving van uw kinderen naar een andere opvang of andere school.

Kortom: vele op het oog onschuldige beslissingen zoals een belangrijke medische ingreep kunnen worden tegengehouden door een jaloerse ex. Ten nadele van uw eigen kind. We hopen in de eerste plaats dat de ex niet zodanig irrationeel en onverantwoordelijk is. Maar ook als de ex spoorloos is verdwenen of als u hem of haar niet acuut kunt of wilt benaderen dan kunt u dergelijke problemen krijgen. En dan is de gang naar de rechter een logische oplossing. Dit is overigens niet de eerste stap die we zetten want we willen ook graag voor u optreden als mediator. Want we kunnen het ons goed voorstellen dat u wel een poging wilt wagen tot een gesprek, maar hier liever niet fysiek bij aanwezig wilt zijn.

Op onze website leest u alles over de prijzen

De prijs van een advocaat kan duur zijn. Afhankelijk van uw inkomen kunt u wellicht pro deo een advocaat van ons kantoor aangewezen krijgen. Als u door het juridisch loket bent doorverwezen dan kunt u tevens een mooie korting krijgen. En er zijn gemeentes die een bijzondere bijstand of rechtsbijstand verlenen in dergelijke situaties. Op onze website vindt u het uurtarief. Lees meer…

Reageren is niet mogelijk