Meer informatie over je uitkering krijg je snel via de telefoon van UWV

Telefoon UWV | Uitkeringsinfo.nl

Ben je je baan kwijt geraakt of heb je moeite met het vinden van een baan, dan is het belangrijk dat je in de tussentijd beschikt over voldoende inkomsten. Gelukkig kun je daar in Nederland een uitkering voor aanvragen. Soms gaat het om een aanvullende uitkering en soms gaat het om een volledige uitkering. Het is in ieder geval goed om te weten dat je je in principe geen zorgen hoeft te maken over je financiën. Je ziet wel veel mensen op straat die scharrelen voor een beetje kleingeld, maar deze mensen kiezen hier in principe zelf voor. Je komt daar dus alleen terecht als je niet langer gebruik wenst te maken van de mogelijkheden. Als je geen inkomsten geniet door het verlies van een baan en je hebt ook geen recht meer op een WW uitkering, dan kom je in de bijstand terecht. Je komt dus nooit en te nimmer in een situatie terecht waarin je helemaal geen geld meer hebt. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om niet gebruik te maken van een uitkering. Je kunt inderdaad de straat opgaan, maar het is in ieder geval goed om te weten dat je altijd een vangnet hebt waar je in terecht komt op het moment dat je geen inkomsten meer hebt. Maar je hebt wel te maken met een instantie als je gebruik maakt van een uitkering. Daar horen rechten en plichten bij. Het is niet zo dat je zonder meer elke maand een mooi bedrag op je rekening gestort krijgt. Als dat zo was, dan ging iedereen natuurlijk een uitkering aanvragen. Het is dus goed mogelijk dat je allerlei vragen hebt betreffende jouw uitkering en jouw persoonlijke situatie. Hiervoor kun je bellen via de telefoon met het UWV. Op het moment dat je bijvoorbeeld niet zeker weet of je uitkering nog wel doorloopt nu je een nieuwe baan hebt, kun je gebruik maken van de telefoon UWV. Als je namelijk verschillende inkomsten geniet, dan heeft dat consequenties voor je uitkering. Maar het is niet altijd zo dat je uitkering helemaal wordt stopgezet. Dit hangt namelijk af van hoeveel je verdient. In principe heb je per maand recht op het minimum maandloon. Zit je daar met je baan onder, dan heb je nog steeds recht op een uitkering. Hier kun je meer over leren door te bellen met de telefoon van UWV.

Bel via de telefoon met het UWV voor snelle antwoorden op je vragen

Mocht je vooral snel een antwoord op je vraag willen, dan is bellen via de telefoon met het UWV verreweg de beste optie. Je kunt ook een brief schrijven, maar het duurt vaak erg lang voordat je een reactie krijgt. In principe heb je altijd vrij snel iemand aan de lijn als je belt via de telefoon met het UWV. Het kan natuurlijk gebeuren dat het druk is en dan krijg je te maken met wachttijden. Dit is vervelend, maar uiteindelijk krijg je natuurlijk wel iemand aan de lijn. Dat is hoe dan ook sneller dan wanneer je dagen en weken moet wachten op een reactie.

Bel via de telefoon met het UWV voor een antwoord op al je vragen

Je kunt natuurlijk voor verschillende soorten vragen bellen via de telefoon met het UWV. Hierboven hebben we twee voorbeelden genoemd, maar je kunt ook voor allerlei andere vragen terecht bij het UWV. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over:

  • Wajong uitkering
  • WW uitkering
  • WIA uitkering

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk