Naar het werk met een elektrische fiets

“De afstand van mijn huis naar het werk is 20 kilometer. Met de fiets was het altijd net te ver weg. Daarom vond ik het altijd gemakkelijker om de auto te pakken. Heel af en toe, op een mooie zomerdag, ging ik met mijn fiets naar het werk. Dan was ik ongeveer een uur onderweg. Dit vond ik toch net te lang en ik wilde niet zoveel tijd kwijt zijn aan het reizen. Via een advertentie op Facebook werd mijn interesse gewekt voor een elektrische fiets. Bij een elektrische fiets dacht ik eerst aan oudere mensen met fysieke problemen. Ik had er nooit bij stilgestaan dat het gebruik van een elektrische fiets voor jongere mensen ook ideaal is. In een artikel las ik dat jonge mensen steeds vaker de auto verruilen voor een elektrische fiets. Dit komt omdat het goedkoper wordt en omdat het zoveel voordelen biedt. Ik wilde ook heel graag wat vaker met mijn fiets naar het werk. Ik zit al de hele dag binnen op kantoor en ik miste de buitenlucht. Met een elektrische fiets zou ik minder tijd kwijt zijn aan het reizen dan met een gewone fiets. Via de advertentie op Facebook klikte ik door naar de website van Fast & Furious Scooters. Ik wist nog helemaal niets van een elektrische fiets af dus ik moest me goed in verdiepen in de verschillende mogelijkheden.

Keuze model elektrische fiets voor dames

Op de website van Fast & Furious Scooters vond ik een uitgebreide omschrijving over alle mogelijkheden van een elektrische fiets. De modellen bezitten allemaal verschillende eigenschappen op het gebied van:

  • De rijtijd;
  • Accu types;
  • Aantal versnellingen;
  • Remsysteem;
  • Vering;
  • Motor en positie van de motor;
  • Trapondersteuning.

Kortom, ik moest dus goed uitzoeken wat ik precies nodig had en op basis daarvan een keuze maken voor een elektrische fiets. De rijtijd was wel duidelijk. Ik moet er iedere dag 40 kilometer in totaal mee kunnen fietsen. Het liefste wat langer zodat ik na mijn werk ook nog een boodschap kan doen of een uitstapje kan maken. Onder de categorie damesfietsen vond ik verschillende opties. Met alle soorten fietsen is het mogelijk om 25 kilometer per uur te fietsen. Dat betekent dat ik met alle elektrische fietsen snel op mijn werk kon zijn. Alle fietsen op de website waren afgeprijsd dus ik moest meteen de kans pakken om een fiets met korting te kopen. Ik heb gekozen voor de Dutchbike Voltage. Deze fiets is uiterst geschikt voor woon- werkverkeer en het model spreekt me heel erg aan. Het fijne aan dit model is dat er een mand op bevestigd kan worden. Zo kan ik gemakkelijk mijn boodschappen of andere spullen meenemen op de fiets. De remmen en versnellingen van deze fiets hebben weinig onderhoud nodig. Dit spreekt me ook erg aan want ik heb weinig zin om tijd te besteden aan het onderhouden van mijn fiets. Ik heb veel plezier van mijn nieuwe fiets. Het is een hele comfortabele, moderne en gebruiksvriendelijke fiets.

Gemakkelijke investering door leaseplan

Ik heb ervoor gekozen om de elektrische fiets te leasen. Ik had niet veel spaargeld dus dit was ideaal. Ik kan de fiets in termijnen aflossen en betaal nu iedere maand een vast bedrag. Je kunt ervoor kiezen om een fiets in 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden af te lossen. Maar hoe sneller je aflost, hoe goedkoper het is. Ik koos er daarom voor om mijn fiets in 12 maanden af te lossen. Door mijn elektrische fiets te leasen merk ik niets van mijn investering. Hetzelfde bedrag was ik namelijk anders kwijt aan de benzine voor mijn auto.”

Reageren is niet mogelijk