Vakantie houden op een camping in Drenthe

Vakantie houden op een camping in DrentheNa een jaar hard werken wilden wij met ons gezin op vakantie gaan. We hadden echter geen zin om met het hele gezin op sleeptouw te gaan naar het buitenland en wilde eigenlijk gewoon een kant en klaar huisje op een camping in Drenthe. De kinderen vonden dit een prima plan en zo zijn we bij Camping De Berken terecht gekomen. Op campingdeberken.nl hadden we al gelezen dat ze hier chalets te huur hadden voor vier personen en dat leek ons een perfect idee. Geen gedoe, geen caravan of tent met ons mee, maar gewoon een kant en klaar huisje voor ons gezin alleen, waarbij we alle faciliteiten als douche en toilet tot onze beschikking hebben en niet met een rol onder de arm over de camping naar het toilet hoeven lopen. Helemaal top, we hebben direct geboekt en gelukkig was er een chalet beschikbaar voor de periode die we wilde in de tijd van het jaar dat we op vakantie wilde gaan.

Camping De Berken is een fijne camping in Drenthe

Als provincie is Drenthe echt een fantastische locatie om met je kinderen op vakantie te gaan. Camping De Berken is daarbij een super uitvalsbasis, want naast het erg fijne chalet zijn er tal van speelmogelijkheden voor de kinderen, werden er diverse dingen op de camping voor hen georganiseerd en het is geen megacamping, waardoor de kinderen ook onbezorgd af en toe naar kinderen in de buurt konden lopen om daar te gaan spelen. Daarnaast heeft Drenthe gewoon veel te bieden en is het dus handig om vanuit de camping in Drenthe dagtochtjes te ondernemen. Wij zijn met ons gezin diverse dingen gaan doen:

  • Een dagje Wildlands Adventure Zoo in Emmen
  • Twee keer naar een zwembad in de buurt van onze camping in Drenthe
  • We hebben door de kronen van bomen gelopen
  • Natuurlijk konden de hunebedden niet ontbreken
  • Voor onze dochter zijn we naar de Sprookjeshof in Zuidlaren geweest
  • Voor onze zoon hebben we attractiepark Drouwenerzand bezocht

Zo was er voor iedereen in ons gezin wel wat te doen. We hadden onze eigen fietsen meegenomen en mijn vriend is regelmatig even lekker een eind gaan mountainbiken. Ik kon elke ochtend  hardlopen door het bos en samen hebben we met veel plezier alle activiteiten ondernomen die we maar wilde doen. Het was al met al een vakantie die best volgepland was met alles wat er te doen was, maar als je kinderen zo lekker zich vermaken, dan werkt dat voor ons ook heel erg ontspannen. Dat is toch ook waar je vakantie voor hebt.

Ons verblijf op de camping

We zijn echt heel erg tevreden over ons verblijf bij deze camping in Drenthe. Het huisje was heel schoon en netjes en wat dat betreft is deze camping in Drenthe echt een voorbeeld voor andere campings. Zeker wanneer je ervan uit gaat dat het een familiecamping is en niet alle ouders de boel zo netjes achterlaten. De bedden waren goed, alles in het huisje werkte en de ligging van deze camping in Drenthe is ook heel erg fijn. Alles is gemakkelijk te bereiken, er is veel natuur in de omgeving en je hebt daarmee echt even het gevoel om weg te zijn van huis. Wat dat betreft hoef je helemaal niet naar het buitenland voor een leuke vakantie, maar heeft Nederland ook erg mooie plekken die je kunt bezoeken. Op een camping in Drenthe, waar je ook nog eens in een gehuurd chalet zit en dus niet je tent hebt hoeven opzetten, wie had dat kunnen denken? Wij zijn nog nooit zo lekker relaxed van vakantie teruggekomen.

Reageren is niet mogelijk