Vochtwering voor goed leefklimaat

Om ervoor te zorgen dat er in uw woning een goed leefklimaat heerst, is geode vochtwering van groot belang. Vocht in de woning kan tot verscheidene problemen leiden en dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Aan wat voor problemen kan er dan allemaal gedacht worden? In de eerste plaats kan het ervoor zorgen dat muren vochtig worden en dat daardoor behang los gaat laten en pleisterwerk af gaat brokkelen. Op de muren beginnen bloemen van zout te bloeien en er zullen zich schimmels ontwikkelen. Het spreekt voor zich dat dit er niet alleen niet mooi uitziet, maar dat het ook slecht voor de gezondheid is. Hebt u geen goede vochtwering, dan wordt de lucht in huis ook te vochtig. Een probleem hiermee is dat vochtige lucht lastiger te verwarmen is dan een droge lucht. U hebt dus meer stookkosten om het huis op temperatuur te krijgen en tegelijkertijd zal er nooit een echt aangenaam leefklimaat ontstaan. De hoge luchtvochtigheid zal bovendien meubels aantasten, vocht zal er in trekken en voor schimmels gaan zorgen. Alles zal muf gaan ruiken. Dit is niet alleen erg onprettig en ongezond, het doet uw woning ook in waarde dalen. Een goede vochtwering is dus erg belangrijk.

Wanneer is vochtwering noodzakelijk?

Wat zijn nu de oorzaken van een te hoge luchtvochtigheid binnenshuis, wat maakt vochtwering nu noodzakelijk? Het probleem zit vaak in de kwaliteit van de muren en dit kan zich op twee manieren uiten. In de eerste plaats kan vochtwering noodzakelijk zijn vanwege doorslaand vocht. In dat geval hebt u te maken met het probleem dat de buitenmuren door de loop van de jaren wat poreus zijn geworden en er als het ware kleine gaatjes zijn ontstaan. Is er buiten sprake van een zeer hoge luchtvochtigheid of slaat de regen tegen de buitenmuur aan, dan kan het water in de stenen trekken en er zo voor gaan zorgen dat de muur te nat wordt. Als u van deze variant last hebt, dan zal dat te zien zijn doordat u over het gehele oppervlak van de buitenmuur last krijgt van natte plekken, schimmels, loslatend behang of afbrokkelend pleisterwerk. Een andere oorzaak kan zijn dat u te maken hebt met optrekkend vocht. In dat geval trekt het water vanuit de grond, dus vanuit de fundering, omhoog de stenen in en zorgt op die manier voor problemen. U herkent dit doordat de vochtige plekken en schimmels zich van onder op de muren steeds verder naar boven trekken. Met de juiste vochtwering is ook dit probleem te verhelpen.

Goed leefklimaat met Soil-ID

Is de vochtwering in uw woning niet op orde en hebt u te maken met optrekkend of doorslaand vocht, dan krijgt u dus te maken met:

  • loslatend behang en afbrokkelend pleisterwerk
  • hoge stookkosten
  • schimmels en een muffe lucht
  • waardedaling van uw woning

Dit wilt u natuurlijk allemaal graag helemaal voorkomen en zodra u hier mee te maken krijgt wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Soil-ID kan dit voor u regelen, zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied. Zij hebben voor alle verschillende situaties een goede vorm van vochtwering te bieden, zodat u helemaal van uw probleem verlost bent. Zij kunnen bijvoorbeeld vochtwerende gels injecteren in de betreffende buitenmuren of funderingsgedeeltes en deze zorgen er vervolgens voor dat de vochtigheid buiten uw huis blijft. Zo bent u eigenlijk op een vrij eenvoudige manier snel verlost van een erg vervelend probleem. Wat voor soort probleem u in uw huis of pand ook hebt met vochtigheid, Soil-ID kan er altijd een vorm van vochtwering voor leveren.

Reageren is niet mogelijk