Voorkom autoschade met deze tips

Om schade aan je auto te voorkomen, moet je meer doen dan alleen een autoverzekering afsluiten. Wat dacht je de 2-secondenregel toepassen en de ruiten beschermen met veiligheidsfolie? Wij geven je nog meer tips om autoschade te voorkomen.

7 tips om autoschade te voorkomen

Tip 1: Laat ieder jaar de auto APK keuren

Dankzij de APK-keuring weet je of je auto aan alle wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of hij geregistreerd is in het kentekenregister. Belangrijk, want zo weet je zeker dat je met een veilige auto de weg op gaat en dat de auto langer meegaat. Combineer de keuring het liefst met een onderhoudsbeurt. De auto wordt dan uitgebreider bekeken, zonder dat het veel meer kost.

Tip 2: Bescherm de ruiten met veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie? Ja, veiligheidsfolie. Dé manier van criminelen om een auto binnen te komen, is door een ruitje in te tikken. Je kunt dit voorkomen door speciaal GSW-veiligheidsfolie op de ruiten te bevestigen. Hiermee maak je de ramen 20 keer sterker, waardoor inbreken veel lastiger is. Ook wordt het glas bij elkaar gehouden, zodat er geen scherven ontstaan.

Tip 3: Rijd niet te snel op zoab-wegen

Veel wegen in Nederland zijn zoab-wegen, hier ligt een laagje zeer open asfaltbeton op. Dit wegdek zorgt voor weinig geluidsoverlast en voorkomt het opspatten van regen. Het grote nadeel van zoab-wegen is dat er vaak kiezels op het wegdek liggen. Funest voor de lak van je auto. Zie je losliggende stenen op het wegdek liggen? Minder dan je snelheid om schade te voorkomen.

Tip 4: Vergeet de winterbanden niet

Winterbanden zijn geen overbodige luxe. Deze banden zijn speciaal gemaakt voor winterse temperaturen en zorgen dat je veilig rijdt als het buiten 7 graden of kouder is. Als het heeft gesneeuwd en je 50 km per uur rijdt, kom je met winterbanden 28 meter sneller tot stilstand dan met zomerbanden. Heel belangrijk als je plotseling moet remmen.

Tip 5: Gebruik de parkeersensoren

Een verademing voor iedereen die moeite heeft met parkeren: de parkeersensoren.
Heeft je auto dit handige snufje? Maak er dan altijd dankbaar gebruik van. Blind vertrouwen op deze sensoren is natuurlijk geen goed idee. Parkeersensoren én goed opletten is de gouden combinatie om schade te voorkomen

Tip 6: Leg je mobiel uit het zicht in de auto

Wist je dat 68% van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding? Dat bleek uit Amerikaans onderzoek. Ook schijnt de kans op een ongeluk 6 keer groter te zijn als je je telefoon gebruikt achter het stuur. Leg je mobiel daarom uit het zicht in de auto en focus je op de weg. Vraag ook aan medepassagiers of ze je erop willen wijzen als je toch je onderweg je telefoon gebruikt.

Tip 7: Pas de 2-secondenregel toe

We denken vaak dat we genoeg afstand houden van onze voorgangers, terwijl dat niet zo is. Met de 2-secondenregel kun je dit makkelijk checken. Het werkt als volgt: zoek een referentiepunt waar de auto voor je straks voorbij gaat rijden, zoals een lantaarnpaal, stoplicht of boom. Op het moment dat je voorligger langs dit punt rijdt, begin je langzaam met tellen (eenentwintig, tweeëntwintig). Als je nog niet uitgeteld bent, maar al wel langs dit punt rijdt, weet je dat je meer afstand moet houden.

Ook belangrijk: sluit een autoverzekering af

Een autoverzekering is voor iedere automobilist verplicht. Met een autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen een lage prijs. Ook fijn: InShared heeft verzekeren zo makkelijk gemaakt, dat je alles zelf online kunt regelen.

Reageren is niet mogelijk