Waar boek je een mooie natuurcamping?

Nu de opties voor reizen naar het buitenland allemaal minder aantrekkelijk worden door het coronavirus gaan steeds meer mensen op vakantie in eigen land, oftewel in Nederland. Als je daarvoor op zoek bent naar een mooie natuurcamping zul je de website van kgc zeker leuk vinden. kgc staat voor Karaktervolle Groene Campings, en dat is ook precies wat je op deze website zult vinden. Ze hebben er een groot aanbod met mooie campings in Nederland die zich middenin de natuur bevinden. Bovendien hanteren ze een aantal belangrijke eisen waaraan zo’n natuurcamping moet voldoen om lid te mogen worden. Ze vinden ze het heel belangrijk dat ze een maximaal aantal plaatsen hebben. Ze werken namelijk alleen samen met relatief kleinschalige campings. Ook moeten de voorzieningen nieuw en uiterst schoon zijn en moeten ze een hele persoonlijke aanpak hanteren. Zo zijn er nog een aantal zaken waar een natuurcamping aan moet voldoen om zich te mogen aansluiten bij kgc. Je vindt het hele lijstje op hun website, waar je gelijk door het aanbod campings in een groene omgeving kunt bladeren. 

Vind heel gemakkelijk een mooie natuurcamping

Welke regio in Nederland je ook in gedachte hebt, bij kgc kun je heel gemakkelijk een mooie natuurcamping vinden in het gebied waar je met je gezin naartoe wilt. Je kunt op deze website namelijk zoeken op basis van provincie. Als je graag een groene camping in Brabant wilt boeken bijvoorbeeld, dan heb je de keuze uit twee groene campings die aan alle eisen van kgc voldoen. Maar als je een natuurcamping in Gelderland zoekt zijn dat er maar liefst tien! Je kunt op de naam van deze camping klikken om de details en foto’s te bekijken. Aan de hand van de uitgebreide uitleg en fotogalerie kun je besluiten om deze camping te boeken. De website van kgc is er zo voor mensen die een camping met een heel groen karakter zoeken, en geen zin hebben om het hele internet af te zoeken. Zij hebben ze simpelweg al voor je verzameld en het enige wat je hoeft te doen is de foto’s en locaties te bekijken en te beslissen welke het beste bij jou en je gezin past.

Natuurcamping in Gelderland: Camping Waalstrand

Een mooi voorbeeld van een natuurcamping in Gelderland is Camping Waalstrand in Gendt. Deze camping heeft niet voor niets een vermelding op kgc, want hij ligt in een prachtige, groene omgeving. De voordelen van deze camping?

  • Er liggen veel fiets- en wandelroutes in de buurt
  • Hij ligt pal aan de oever van de Waal
  • Er liggen veel mooie kasteeltjes in de buurt
  • Ze hebben bij de receptie een cafĂ© en terras

Al met al hun je wel stellen dat dit een camping is die perfect aansluit bij de wensen en behoeftes van kgc. Hij ligt in een super groene omgeving, het is een zeer rustige camping zonder georganiseerd vermaak (en dus geen schreeuwende kinderen alom) en de vele fiets- en wandelroutes maken van je verblijf hier een ontspannend weekje of weekendje. Camping Waalstrand doet zijn vermelding als natuurcamping op de website van kgc eer aan, dus als je op zoek bent naar een groene camping in Gelderland moet je zeker deze optie eens bekijken. 

Reageren is niet mogelijk