Wat niet te doen bij waterschade

Je komt ’s avonds thuis van je werk en de vloer staat blank. Je kijkt om je heen, maar kunt de oorzaak niet gelijk vaststellen. Je belt de loodgieter, maar die kan die avond niet meer langskomen. Om het simpel te zeggen: je hebt te maken met waterschade. Veel mensen zijn verzekerd voor inbraak- of waterschade, maar wanneer het echt gebeurt maken zij toch de verkeerde beslissingen. In dit artikel lees je drie dingen die je absoluut niet moet doen wanneer je te maken krijgt met waterschade:

  • Zelf beginnen met het herstellen van de schade
  • Het verhalen van schade zonder verzekeraar
  • Schade laten vaststellen door een afhankelijke partij

Wanneer je te maken krijgt met waterschade is het heel belangrijk dat je de schade niet zelf repareert. De verzekeraar wil vaak alleen betalen nadat de schade door een expert is vastgesteld. Vaak sturen ze daar iemand voor, maar het kan lang duren voordat deze persoon daadwerkelijk arriveert. Soms zitten er dagen tussen het bellen van de verzekeraar en het opnemen van de schade. Het lijkt dan erg aanlokkelijk om zelf alvast wat te herstellen, maar wanneer je dat doet, komt de verzekeraar met het excuus dat ze de schade niet hebben geconstateerd. Je krijgt dat deel van de schade dan niet uitbetaald. Begin dus nooit zelf met herstelwerkzaamheden, zelfs als de schade extensief is. Het is verstandiger om een paar dagen bij familie te logeren, dan om zelf te investeren in een oplossing. Wacht dus rustig af tot de verzekeraar langskomt en laat de expert alle schade zien. Zo heb je de beste kans op een adequate vergoeding. Duurt het echt te lang voordat de verzekeraar langskomt, laat je schade dan vaststellen door een onafhankelijke partij. Kijk bijvoorbeeld eens op schadeoplossing.nl. Dit bedrijf heeft geen banden met verzekeraars en komt dus altijd tot een eerlijk rapport.

Waterschade verhalen op een persoon

Een tweede fout die veel mensen maken is dat ze waterschade direct proberen te verhalen op een individu. Een voorbeeld: de bovenbuurman heeft net zijn badkamer verbouwd en plotseling lekt bij jou het plafond. Veel mensen zijn geneigd de bovenbuurman aan te spreken op zijn gedrag en hem te vragen de kosten te dragen. Dat is voor beide partijen ongunstig. De bovenbuurman heeft in veel gevallen niet de liquide middelen om jou volledig te vergoeden, terwijl hij vaak wel verzekerd is voor schade aan derden. Het is slim om de relatie goed te houden, zodat de verzekering kan worden ingeschakeld. Zodra de verzekering de schade heeft opgenomen, krijg je een vrijwel alle gevallen de correcte vergoeding. Zorg dus dat je de waterschade niet probeert te verhalen bij het individu, maar betrek altijd de verzekeringsmaatschappij. De kans op succes is dan vele malen groter. Wil je meer weten over het omgaan met waterschade, of wil je een schade expert inhuren? Ga direct naar schadeoplossing.nl en bekijk de beschikbare diensten. Dankzij het contactformulier raak je snel in gesprek met een professional die je kan adviseren.

De verzekeraar is niet gek

Een verzekeraar probeert natuurlijk altijd zo min mogelijk uit te keren. Zij sturen daarom een ingehuurde schade expert om de schade op te nemen. Deze experts leveren in de meeste gevallen objectief goed werk, maar soms bestaat er toch een verschil tussen de opgenomen schade en de daadwerkelijke schade. Laat altijd een onafhankelijke partij naar de waterschade kijken. Je hebt dan een second opinion waarmee je bij de verzekeraar kunt aankloppen. Hopelijk heeft dit artikel je wat geleerd over het omgaan met waterschade. Laat je niet gek maken en maak verantwoordelijke keuzes!

Reageren is niet mogelijk