Werkt u al met een overeenkomst van opdracht?

Als freelancer in de creatieve sector heb je heel vaak te maken met klanten die je een opdracht aanbieden onder het mom van ‘het is goed voor je cv’. Dat is een bijzondere opvatting want doorgaans gebeurt het nooit dat je een timmerman inhuurt met de vraag of hij gratis voor je wil werken om zijn cv een beetje op te krikken. Ik ben daarom ook een beetje klaar met al die mensen die denken dat je als vormgever gratis voor mensen wilt werken omdat het zogenaamd je hobby zou zijn om lekker te ‘knutselen’. Het is mij al meerdere keren overkomen dat ik heel veel werk heb moeten doen voor een klant en dat ik dan op het laatste moment te horen kreeg dat ze de opdracht helemaal wilden veranderen en dat ze het dan raar vonden dat ik geld wilde zien voor het werk dat ik reeds gedaan had. Ik heb daarom gekeken hoe ik dit kon veranderen en ik heb toen gezien dat ik het beste met een overeenkomst van opdracht kon gaan werken. Ik vond dit eerst een beetje strikt, maar ik heb gemerkt dat veel mensen in mijn sector met een overeenkomst van opdracht werken en dat de reacties op zo’n overeenkomst van opdracht eigenlijk altijd heel erg goed zijn. Ik moest echter wel even goed uitvogelen hoe ik een goede overeenkomst van opdracht kon maken. Ik wilde namelijk niet dat ik een blunder zou begaan door dingen in mijn overeenkomst van opdracht op te nemen die een van beide partijen niet waar zou kunnen maken. Vandaar dat ik ben gaan zoeken naar mogelijkheden om een goede overeenkomst van opdracht op te stellen. Ik heb toen op het internet naar meer informatie gezocht om een goede overeenkomst van opdracht te vinden en ik heb gezien dat ik het beste een keer naar de site van Rocketlaywer kon gaan. Deze site heeft namelijk goede referenties en ik heb gezien dat meerdere mensen die ook een overeenkomst van opdracht wilden opstellen, hier goede zaken konden doen. Dat was goed om te merken en ik ben daarom met interesse het aanbod van deze site gaan doornemen. Mocht u ook een overeenkomst van opdracht willen opstellen, dan kunt u het beste een keer naar deze site gaan kijken. 

Een overeenkomst van opdracht geeft duidelijkheid

Ik heb gemerkt dat wanneer je je klanten een overeenkomst van opdracht aanbiedt, zij dat doorgaans heel erg waarderen. Door een overeenkomst van opdracht weten beide partijen waar ze aan toe zijn en daarmee voorkom je ook misstanden. Ik heb zelfs gemerkt dat ik mijn uurtarieven omhoog kon doen omdat mensen mij professioneler vonden omdat ik met een overeenkomst van opdracht werk. Vandaar dat ik anderen ook zou willen aanraden om met een overeenkomst van opdracht te gaan werken. Het voorkomt namelijk veel gedoe en staat veel professioneler. 

Wilt u meer weten? 

Mocht u ook een dergelijk document willen opstellen, dan kunt u altijd even:

  • Naar de site van rocketlawyer.com surfen 
  • Bekijken hoe deze mensen u van dienst kunnen zijn 
  • Bekijken welke documenten u hier allemaal kunt vinden 

Ik hoop dat u hier kunt vinden wat u nodig heeft. 

Reageren is niet mogelijk