Wijze woorden leren schrijven en spelen met taal

Taal is een prachtig middel om te communiceren, om met elkaar in verbinding te staan, maar ook om een bepaalde boodschap over te brengen. Wijze woorden lezen in een mooi boek, totaal overrompeld worden door een gedicht dat zo raak is, dat de rillingen er van over je rug lopen. Het zijn bijzondere ervaringen die door taal tot stand kunnen komen. Boeken zetten mij aan tot denken en soms maken ze me kwaad, irriteren ze me op een bepaalde manier. Dat vind ik interessant, omdat hoe ik lees, en wat ik lees, veel zegt over wie ik ben. Ik geloof in de kracht van taal en in het scheppen van wijze woorden. Daarom geef ik cursussen en workshops om die vaardigheid over te brengen en mensen te laten zien hoe wijze woorden kunnen worden ingezet door taal op de juiste manier te gebruiken. Veel mensen zeggen dat ze niet goed zijn met woorden. Dat valt me altijd er op en vaak, als er met wat meer aandacht wordt gekeken naar de vaardigheid, is dat helemaal niet waar. Taal is nou echt zoiets dat dwingt tot aandacht. Een boek lezen is iets waarvoor je een bepaalde mate van aandacht en concentratie nodig hebt, anders komen wijze woorden niet bij je binnen en anders kunnen we geen stappen maken naar een nieuwe ontdekking zoals een inzicht of een ervaring van schoonheid. Ik heb meerdere ervaringen gehad waarin ik wijze woorden las in een boek dat me zodanig ontroerde dat ik nog altijd voel dat het in mij voor een bepaalde verandering heeft gezorgd. Kun je wijze woorden leren schrijven? Of, met andere wijze woorden, kun je taalvaardigheid trainen. Ik weet zeker van wel. Taalvaardigheid is iets wat je kunt trainen en daarvoor is aandacht nodig. Bij Eigen Wijze Woorden, leer je jouw taalvaardigheid trainen. Je kunt hier verschillende workshops en trainingen volgen om de kracht van taal en schoonheid van taal te leren. Ga naar eigenwijzewoorden.nl en bekijk de mogelijkheden. Kies voor:

  • Een taalcursus om meer plezier in schrijven te krijgen;
  • Een workshop waarin je jouw levensverhaal op gaat schrijven;
  • Leren emoties en gevoelens om te zetten in taal.

Jouw eigen wijze woorden optekenen

We zijn allemaal unieke mensen. Daarom is jouw verhaal per definitie uniek en de moeite van het opschrijven waard. Veel mensen lopen rond met het idee om hun levensverhaal op te schrijven maar zijn dan ontmoedigd omdat ze eigenlijk niet denken dat hun verhaal, hun wijze woorden er toe doen. Dat wil samen met jou aan gaan pakken, want ieder verhaal is uniek en de moeite van het opschrijven waard. Plezier krijgen in schrijven en zelfvertrouwen creĆ«ren is een ontzettend mooi en leuk proces en daar help ik je heel erg graag mee. Leer jouw eigen wijze woorden kennen en heb de moed om ze op papier te zetten, helemaal volgens jouw stem. Gevoelens en emoties omzetten in woorden op papier, is niet alleen heel erg leuk om te leren, maar ook ontzettend gezond. Je leert jezelf kennen. Schrijven is een ontspannende en therapeutische bezigheid. 

Leer jouw stem kennen

Wil je ook graag beter leren om met taal te spelen, en gewoon beter met taal om leren gaan. Lijkt je het leuk om jouw stem te ontdekken zodat je taal vaker en beter in kunt zetten in het dagelijks leven? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een cursus. Ik help je heel erg graag verder met een leuke cursus op maat. Bekijk de website om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn en neem snel contact op.

Reageren is niet mogelijk