Wollen dekbed

Wollen dekbedJarenlang ben ik op zoek geweest wat voor mij nu het prettigste beddengoed was om onder te slapen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het wollen dekbed, dat is voor mij echt ideaal! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor iedereen zo is, iedereen heeft immers weer eigen voorkeuren wat betreft dekbedden, lakens en dergelijke. Zelf heb ik het altijd vrij snel koud, ik heb gewoon niet echt een goede doorbloeding waardoor ik vaak sneller dan anderen last heb van kou. Sinds ik een wollen dekbed op mijn bed heb liggen, heb ik het ‘s nachts eigenlijk niet meer koud gehad. En dat is voor mij een hele opluchting. Ben je namelijk niet lekker op temperatuur, dan is het erg lastig om in te slapen. Je lichaam is dan veel te druk bezig met warm blijven, waardoor je niet de rust kunt vinden om in slaap te vallen. Daardoor slaap je minder dan je zou willen, krijg je uiteindelijk een slaaptekort en dat maakt dat je nog veel meer last hebt van kou. Met andere woorden, je komt dan in een vicieuze cirkel terecht. Dit heb ik nu gelukkig weten te doorbreken door te kiezen voor een wollen dekbed!

Eigenschappen wollen dekbed

Een wollen dekbed heeft verschillende eigenschappen die voor mij heel positief uitpakken, te weten:

  • het heeft een sterk isolerende en temperatuur regulerende werking
  • het neemt gemakkelijk vocht op
  • het is zacht en soepel

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ondanks dat ik het vaak koud heb, heb ik ook vaak last van nachtelijk zweten. De kou speelt vooral op het moment dat ik naar bed en probeer in te slapen. Lig ik eenmaal vast te slapen, dan kan ik het toch weer erg warm krijgen en gaan liggen zweten. Met een wollen dekbed is dit een minder groot probleem dan met een exemplaar van andere materialen. Wol voert vocht namelijk goed af, waardoor je niet in je eigen zweet ligt te baden. Wat mensen bovendien vaak niet weten, is dat wol niet per definitie van een schaap afkomstig hoeft te zijn. Natuurlijk is dit vaak wel het geval, maar als jij een wollen dekbed koopt, dan kan de vulling ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld geitenhaar of kamelenhaar. Dat heeft weer andere eigenschappen dan schapenwol. Zo is kamelenwol bijvoorbeeld heel geschikt om grote temperatuurschommelingen op te vangen. Dit moet de vocht in de natuur ook doen, kamelen zitten in de woestijn overdag immers in de hitte, terwijl het ‘s nachts gewoon kan vriezen. Zo heb je dus echt verscheidene opties.

Allseason of vierseizoenen

Een andere mogelijkheid die je nog hebt als je een wollen dekbed koopt, is kiezen voor een allseason exemplaar of juist voor een vierseizoenen variant. Zelf heb ik voor het laatste gekozen, ik vind het namelijk gewoon prettig om in de winter een dikker dek over te hebben dan in de zomer. Voor veel mensen zal een allseason variant echter ook prima zijn, aangezien de temperatuurverschillen in onze moderne huizen niet meer zo heel erg groot zijn gedurende de verschillende seizoenen. Wil jij, net als ik, een wollen dekbed gaan kopen? Dan kan ik je absoluut aanraden om dit bij Beste-Dekbed. Via beste-dekbed.nl kun je een keus maken uit het zeer ruime assortiment dat zij hebben. Zij bieden verschillende wolsoorten aan en ook zowel de allseason, als de vierseizoenen variant. Kies jij toch liever voor een ander soort materiaal? Ook dan kun je bij hen terecht! Hun kwaliteit is echt uitstekend, zo heb ik in de praktijk ervaren en dat tegen scherpe prijzen. Daarom kocht ik mijn wollen dekbed bij deze webwinkel!

Reageren is niet mogelijk