Alaska vakantie

In alaska vakantie vieren, dat leek mij al vele jaren echt fantastisch om te doen! Ik ben niet iemand die houdt van geijkte vakantiebestemmingen, maar ik ben altijd juist op zoek naar plekken waar niet al te veel andere toeristen te vinden zijn en waar je nog echt buiten de gebaande paden kunt gaan. Daar komt bij dat ik een voorkeur heb voor ruige natuur. Toen ik op vakantie was in Schotland, vond ik Isle of Skye bijvoorbeeld het mooiste gedeelte van de reis. In Scandinavië genoot ik van het noorden, en dan niet bij de Noordkaap, maar net even een stuk verder richting het oosten. Het verbaasde dan ook weinigen in mijn omgeving dat ik een alaska vakantie ook nog op mijn verlanglijstje had staan. Het is een gebied waarvan iedereen meteen dacht, je dat is iets voor haar. Niet op basis van hun eigen ervaringen, want ik ken eigenlijk verder niemand die daar naartoe is geweest, maar op basis van bijvoorbeeld films als Into the wild en televisieseries die zich in dit deel van Amerika afspelen. In alaska vakantie vieren, het is iets dat echt bij mij past, dat wist iedereen meteen zeker!

Alaska vakantie plannen

En dat bleek ook zeker het geval te zijn, ik vond het er simpelweg fantastisch en zou er zo weer naartoe willen gaan! Toen ik eindelijk besloot om dan nu die alaska vakantie te gaan maken, omdat ik nu het benodigde geld bij elkaar gespaard had, heb ik even getwijfeld over hoe ik de reis zou gaan plannen. Ik ben nooit zo’n heel grote fan van in het voren boeken, ik regel graag zaken pas ter plekke. Maar dat leek me in dit geval niet zo’n heel goede keus. Doordat grote delen van deze staat nauwelijks bewoond zijn, is het veel lastiger om op goed geluk te reizen. Je loopt dan het risico dat je geen geschikte overnachtingsplek kunt vinden. Ik besloot daarom om mijn alaska vakantie te boeken via Wild Alaksa. Dit reisbureau is echt gespecialiseerd in deze streek en zij weten daardoor ook als geen ander de mooiste reizen samen te stellen. Zij zijn zelf al heel vaak in deze staat geweest en kennen bij wijze van spreke ieder weggetje dat er te vinden is. Wat ik zelf een groot pluspunt vond van deze organisatie, is dat zij buiten de gebaande paden durven te denken en dat zij hun reizen samenstellen met respect voor de natuur. Dat vond ik zelf twee belangrijke pijlers voor mijn alaska vakantie!

Moeilijke keuze

Ondanks dat ik zeker wist dat ik bij hen wilde boeken en dat ik in alaska vakantie wilde vieren, bleek het toch nog erg moeilijk om een keus te maken uit hun aanbod. Zij bieden zoveel mogelijkheden, zij bieden verschillende rondreizen aan die mij eigenlijk allemaal even mooi leken! Toen ik op WildAlaska.nl keek werd ik meteen enthousiast van de prachtige foto’s en dat maakte dat ik het liefst alle delen van deze regio wilde zien. Dit was alleen vanwege tijdsgebrek niet mogelijk, dus moest ik voor mijn alaska vakantie toch een keus maken uit hun aanbod. Zij bieden zoveel verschillende soorten reizen aan, maar ik heb zelf gekozen voor de highlights reis, omdat ik graag zoveel mogelijk hoogtepunten wilde beleven in de korte tijd die ik had. Maar ze bieden nog zoveel meer opties, met fantastische namen als:

  • the last frontier
  • grand explorer
  • the flight of the eagle
  • wild roads classic

De kans is dan ook zeer groot dat ik nog weer een keer een alaska vakantie bij hen boek, ik ben er nu alweer voor aan het sparen!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk