Bamboe parket

Op zoek naar een nieuwe vloer? Kies dan eens voor een bamboe parket! Voor vloeren zijn er natuurlijk heel veel verschillende opties, zoals houten planken, laminaat en tapijt. Alle vloermaterialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen in gebruik en aanschaf en ook hebben ze allemaal zo hun eigen uitstraling. Het voordeel van tapijt is bijvoorbeeld dat het heerlijk warm en zacht aanvoelt aan de voeten, maar tegelijkertijd houdt het ook veel stof vast. Laminaat is dan weer gemakkelijk zelf te leggen, maar het heeft vaak toch een iets minder mooie uitstraling dan bijvoorbeeld een hard houten vloer. Die laatste optie heeft dan weer als nadeel dat de productie ervan niet altijd even duurzaam verloopt. Met bamboe parket is het een heel ander verhaal, hier zijn eigenlijk weinig nadelen voor te vinden. Het is dan ook zeker een goede keus om dit op zijn minst te overwegen op het moment dat jij de vloeren in huis wilt vernieuwen. Als je alle eigenschappen van het materiaal doorneemt, dan zul je zien dat dit ook zeker voor jouw woning een goede keus zou kunnen zijn. We vertellen daarom graag wat meer over bamboe parket.

Voordelen van bamboe parket

Zoals veel mensen wel zullen weten, is de bamboeplant een plant die erg snel groeit. Een groot pluspunt bij de teelt is ook dat er eigenlijk geen extra waterverbruik bij komt kijken en dat er geen pesticiden nodig zijn om voor een goede groei te zorgen. Dat maakt dat bamboe parket dus vanuit het oogpunt van duurzaamheid echt een goede keus is. Daar komt nog bij dat het een sterk materiaal is en daardoor een lange levensduur heeft. Ook als het intensief gebruikt wordt, zal er niet snel sprake zijn van slijtage. Doordat je er dus heel lang van kunt genieten, heb je niet snel nieuwe vloermaterialen nodig en ook dat is vanuit het oogpunt van duurzaamheid een pluspunt. Ook voor jezelf is dit natuurlijk fijn, want een nieuwe vloer leggen doe je natuurlijk het liefst niet al te vaak. Hoe ziet bamboe parket er nu uit? Het heeft een uitstraling die vergelijkbaar is met hout, maar toch geheel eigen is. Dit heeft te maken met de structuur van ringen, die als een soort knopen in de planken terug te zien zijn. Wist je dat je een bamboe parket ook heel goed kunt gebruiken in combinatie met vloerverwarming en dat je het bovendien ook op kunt schuren, om het er weer als nieuw uit te laten zien? Met andere woorden, er zijn dus verschillende voordelen te noemen:

  • de teelt van het materiaal heeft zeer weinig effect op het milieu
  • het is sterk en heeft daardoor een lange levensduur
  • het heeft een mooie en unieke uitstraling
  • gebruik in combinatie met vloerverwarming is mogelijk
  • de planken zij op te schuren om beschadigingen die zijn ontstaan weer weg te halen

Vloermateriaal kopen

Wil jij een bamboe parket in je huis hebben en wil je de nodige materialen hiervoor kopen? Dan zijn er niet heel veel zaken waar je hiervoor terecht kunt, maar je kunt wel terecht bij Trendy Floor! Zij bieden diverse varianten bamboe parket aan, met voor ieder budget wel een geschikte optie. Op TrendyFloor.nl kun je meer informatie vinden over de vloeren die zij te koop aanbieden, want naast de hierboven besproken variant, bieden ze ook vloermateriaal aan van kurk, vinyl, laminaat en hout. Er zijn bij hen dus meer mogelijkheden te krijgen dan alleen een bamboe parket, dus ook als je graag een andere materiaal wilt gebruiken op je vloer, dan ben je bij hen op de juiste plek!

Reageren is niet mogelijk