Betonplaten voor verharde ondergrond

Op verschillende plaatsen is het erg handig om te beschikken over een verharde ondergrond en betonplaten zijn vaak de ideale manier om dit te realiseren. Wanneer wil je nu dat de ondergrond verhard is? Voor je oprit bij huis is dit bijvoorbeeld erg handig of voor de parkeerplek van je auto. Maar ook voor bedrijven is dit prettig, bijvoorbeeld voor boeren die vaak met tractors over hun terrein moet rijden of voor de industrie, waar vrachtwagens met zware ladingen heen en weer gaan. Waarom nu een ondergrond van betonplaten? Er zijn immers wel meer mogelijkheden. Natuurlijk kun je voor je oprit ook heel goed kiezen voor grind en klinkers zijn ook een optie, zelfs voor grotere oppervlakken. Maar ze hebben beide bepaalde nadelen. Zo blijft grind vaak erg mul en biedt dit vaak onvoldoende stevigheid. Ook van straatklinkers is de draagkracht maar beperkt, een goede betonplaat is echt vele malen sterker. Daar komt bij dat het vaak lastig is om gras uit het grind te houden, een probleem waar je ook met klinkers last van hebt. Tussen de straatklinkers kan gras en onkruid welig tieren. Bij betonplaten heb je maar weinig kieren, dus ook weinig mogelijkheden voor onkruid en gras om zich daar vast te zetten.

Diverse varianten betonplaten

Er zijn dus veel verschillende toepassingen voor betonplaten mogelijk en dat betekent dat er ook verschillende varianten ontwikkeld zijn. Iedere toepassing stelt immers zo zijn eigen eisen en het is van belang dat de betonplaat zo goed mogelijk past bij de situatie. Zo is het in de agrarische sector bijvoorbeeld erg belangrijk dat er nagenoeg geen poriën in het beton zitten, dit kan voor problemen zorgen bij de voeropslag. Er wordt voor de ontwikkeling daarom gebruik gemaakt van een speciaal soort cement. Platen voor de industrie vragen dan weer om de mogelijkheid tot zeer zware belasting en voor een glad oppervlak dat eenvoudig te reinigen is. Wil jij bij huis betonplaten gebruiken voor bijvoorbeeld je oprit, dan is er minder draagkracht nodig, maar wil je wel graag een mooi uiterlijk. Bijvoorbeeld door een mooie kleur of door een oppervlak dat lijkt op natuursteen. Ook voor sportveldjes kan beton goed van pas komen, bijvoorbeeld voor een basketbalveld dat buiten ligt. In dat geval is het vooral van belang dat je bij natheid niet zomaar uitglijdt. Zo zijn er voor verschillende situaties verschillende soorten betonplaten ontwikkeld, zodat er altijd een geschikte variant voor jouw situatie te krijgen is.

Goede kwaliteit bij SIMbeton

Als je betonplaten aan gaat schaffen, dan wil je natuurlijk er zeker van zijn dat deze van een goede kwaliteit zijn, zodat ze een lange levensduur hebben. Als je kiest voor het beton van SIMbeton, dan kun je hier absoluut zeker van zijn. Zij hebben verschillende varianten platen ontwikkeld, om voor alle toepassingen een geschikt product te bieden. Bij alle is de levensduur zo optimaal mogelijk. Waar kun je bij hen nu uit kiezen? Zij bieden betonplaten voor:

  • de industrie
  • de agrarische sector
  • sportvelden in de open lucht
  • gebruik rondom je eigen woning
  • een groene omgeving

Voor rondom je woning hebben zij twee varianten, de gekleurde en de Terrazzo variant. De eerste is verkrijgbaar in verschillende kleuren met een mooie uitstraling, de laatste heeft een toplaag van honderd procent natuursteen, waardoor het in uiterlijk meer op nette terrastegels lijkt. De betonplaten voor een groene omgeving bevatten uitsparingen waar het gras door kan groeien. Zo kun je ook in een omgeving die groen moet blijven toch een verharde ondergrond creëren. SIMbeton heeft dus echt voor iedere situatie een geschikte betonplaat te bieden! Lees meer

Reageren is niet mogelijk