Financieel advieskantoor

Als ondernemer kom je in aanraking met heel veel zaken die niet meteen met het uitvoeren van jouw werk te maken hebben. Voor veel van deze zaken is het verstandig om een financieel advieskantoor in te schakelen. Je hebt besloten om ondernemer te worden omdat je een idee wat je graag uit wilde voeren of omdat je graag bepaalde klussen op je wilde nemen. Dat daar ook meteen heel veel financiële administratie bij komt kijken, dat hebben de meeste ondernemers van tevoren niet in de gaten. Het bijhouden van de inkomsten en de uitgaven, het schrijven van facturen, het voeren van een goede boekhouding, het zijn allemaal zaken waar je mee te maken krijgt. En wordt jouw bedrijf groter, dan krijg je ook nog te maken met jaarrekening, het uitbetalen van personeel en ingewikkelde belastingaangiftes. Dit kun je door een financieel advieskantoor allemaal laten doen, zodat jij je hier zelf niet mee bezig hoeft te houden. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf je boekhouding bij te houden en andere administratieve verplichting uit te voeren. Er is niemand die zegt hoe jij dit moet doen. Wel is het zo dat het aan te raden is om als je weinig kaas hebt gegeten van boekhouden en financiële administratie, dat het dan verstandig is om dit over te laten aan een financieel advieskantoor.

Waarom financieel advieskantoor inschakelen?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om een financieel advieskantoor in te schakelen. In de eerste plaats omdat jij zelf weinig kennis hebt van de regels die er gelden voor het voeren van een correcte boekhouding. Houd jij het niet op de juiste manier bij, dan loop je het risico dat je bij een controle boetes opgelegd krijgt. In de tweede plaats is het zo dat je natuurlijk zelf uit kunt zoeken hoe alles zit, maar dit kost je veel tijd. Tijd is geld, in de zin dat jij die uren niet kunt besteden aan het ontwikkelen of verkopen van je product of aan het uitvoeren van werk voor jouw bedrijf. Een financieel advieskantoor weet precies hoe een bedrijfsadministratie er uit dient te zien en zij kunnen dit daardoor zeer efficiënt voor jou regelen. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier gebeurt en bespaar jij jezelf heel veel tijd. Een groot voordeel is ook dat een financieel advieskantoor alle belastingregels kent en er daardoor voor kan zorgen dat zij zichzelf min of meer weer terugverdienen, door te voorkomen dat jij meer belasting betaalt dan nodig is.

Finovion is persoonlijk en professioneel

Het uitbesteden van jouw administratie aan een financieel advieskantoor is dus zeer aantrekkelijk, maar het is wel belangrijk dat je zelf goed op de hoogte blijft van jouw boekhouding. Dit omdat je hier altijd zelf verantwoordelijk voor blijft in de ogen van de belastingdienst en van justitie. Maar ook omdat de boekhouding jou inzicht kan geven in hoe het er voor staat met jouw onderneming. Een goed financieel advieskantoor kan jou hierbij helpen en jou goede uitleg geven. Kies je voor Finovion, dan kies je voor een kantoor dat een hoge mate van professionaliteit combineert met een persoonlijke aanpak. Je krijgt bij hen een vast aanspreekpunt en zij kunnen jou met heel veel verschillende zaken helpen, zoals:

  • boekhouding
  • jaarrekeningen
  • salarisadministratie
  • belastingaangifte
  • financieel advies

Je krijgt een medewerker toegewezen die jouw sector goed kent en die jou daardoor goed van advies kan voorzien. Bovendien kun je bij hen er zelf voor kiezen hoeveel van jouw administratie je aan hen overdraagt. Dat maakt dat Finovion een zeer goede keus is voor wie een goed financieel advieskantoor zoekt.

Reageren is niet mogelijk