Boomschors voor onze voortuin

Voor ons huis hebben we een aardig lapje grond en dat is best veel onderhoud voor mensen van onze leeftijd. Mijn man heeft moeite met tuinieren en ik vind het nog wel leuk, maar ik vind het vooral ook leuk als het wat gemakkelijk af kan. Onze zoon heeft ons toen geadviseerd om boomschors in de voortuin aan te brengen. Vooral omdat de planten in de voortuin met name kleine dennetjes en coniveren zijn en dat boomschors niet alleen mooi eromheen staat, maar dat het ook nog eens heel weinig onderhoud vergt. Zo hebben we veel plezier van de voortuin, ziet het er netjes en verzorgd uit en hoeven we er niet te vaak in te werken om de tuin te onderhouden.

Het boomschors hebben we via internet besteld

Onze zoon had ons de website www.boomschors.nl gegeven. Dat is de website van Boomschors.nl waar je gemakkelijk boomschors kunt kopen. Wij hebben er verder geen verstand van dus we moesten ook een beetje afgaan op zijn advies. Hij vertelde dat je hier:

  • Kun kiezen uit verschillende soorten boomschors
  • Ook anti-worteldoek kunt krijgen
  • Alles kunt laten bezorgen

Dat was prettig, want zo konden we meteen aan de slag. Onze zoon had een berekening gemaakt van de hoeveelheid boomschors die we nodig hadden voor onze voortuin. Dat viel nog aardig mee, moeten we zeggen. We hadden verwacht dat we een berg boomschors zouden krijgen die we met zijn allen door de tuin moesten verspreiden, maar met een laagje van ongeveer tien centimeter dik ben je al een heel eind. Toen hebben we het schors besteld en is alles heel netjes bij ons thuis afgeleverd. Gelukkig was onze zoon ook daarbij aanwezig, zodat hij mee kon helpen om in één keer alles goed te leggen.

De tuin was snel in orde

Allereerst heeft onze zoon het anti-worteldoek aangebracht, dat rondom de coniveren en dennen moest komen te liggen. Hier komt geen onkruid doorheen en daardoor hoeven we ook niet te schoffelen of op de knieën om het onkruid uit de grond te verwijderen. Dit was nog even een precies kluisje met wat meet en knipwerk, maar achteraf viel ook dit reuze mee. Toen ging het schors erop en eigenlijk direct bij het aanbrengen heeft onze zoon het boomschors gelijkmatig over de tuin verdeeld. Daardoor kregen we nergens ophopingen en werden een soort paden gecreëerd tussen de bomen door. Het was nog een aardige hoeveelheid, omdat we best een grote tuin hebben. Maar door stevig door te werken en het boomschors goed te verdelen ging ook dat achteraf gezien best wel vlot. We konden vanuit de woonkamer toekijken hoe het boomschors verdeeld werd en het zag er meteen prachtig uit. De man die kwam bezorgen was ook uiterst vriendelijk en hij vertelde ons dat schors veel vaker gebruikt wordt tegenwoordig, ook omdat het een erg goed isolatiemateriaal is tegen vorst aan de grond en voor kwetsbare planten. Dit bracht ons op het idee om misschien ook schors voor de achtertuin te laten komen. Daar zijn we nog niet aan toe, maar dat houden we wel in gedachten voor de toekomst. Als het daadwerkelijk zo onderhoudsvriendelijk is en we daarmee meteen ook onze planten tegen vorst kunnen beschermen, dan slaan we natuurlijk twee vliegen in één klap. Mijn man zag het in ieder geval al wel zitten, die is daarin wat gemakzuchtiger dan ik en gelijk heeft hij. Ik ben ook de jongste niet meer en dit is echt een prima oplossing. Na een paar uur ploeteren was onze zoon klaar en was de hele voortuin voorzien van een prachtige laag schors. We zijn er erg blij mee.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk