Computervloeren voor uiteenlopende computerruimtes

Je denkt er misschien niet snel over na, maar als je computers en andere apparatuur in een ruimte plaatst, dan heb je speciale computervloeren nodig. De redenen hiervoor kunnen per computerruimte verschillen. Allereerst heb je natuurlijk te maken met allerlei kabels en snoeren. Als je geen computervloeren laat plaatsen, dan kun je deze snoeren en kabels niet netjes wegwerken. Dat maakt de computerruimte zeer onpraktisch en onveilig. Als je immers rondloopt in de computerruimte, dan struikel je al snel over de vele snoeren die over de vloer verspreid liggen. Een ander punt is iets waar je zelf op kleine schaal vast ook wel mee te maken hebt. Computers genereren veel hitte. Kijk maar eens naar je eigen computer. Als je deze aan hebt staan, dan wordt deze alsmaar warmer. Helemaal als je de computer intens belast met zware programma’s. De ventilatoren in de computer moeten de boel dan afkoelen. Als we kijken naar je computer in je eigen woning, dan is het maar één kleine computer. Vaak is er genoeg ruimte rondom de computer waar de hitte naar toe kan. Maar in een computerruimte heb je vaak meer en grotere computers. Met computervloeren kun je ervoor zorgen dat je apparatuur niet oververhit raakt. Computervloeren hebben namelijk een ruimte onder het oppervlak van de computervloer. Deze ruimte, ook wel plenum genoemd, is specifiek bedoeld voor het koelen van de apparatuur. Het mooie aan computervloeren is dat je deze speciale ruimten precies daar kunt plaatsen waar het nodig is. Het is immers niet zo dat het hele oppervlak van de computervloeren is bedekt met apparatuur. Verder is het ook niet zo dat alle apparatuur dezelfde hoeveelheid hitte uitstoot. Je kunt dus voor koeling zorgen op de locaties waar het nodig is. Door de koeling te plaatsen op de plekken waar het wenselijk is, voorkom je dat de overige lucht in de ruimte nodeloos wordt gekoeld. Computervloeren zijn speciale vloeren en dus moet je ook naar een speciaalzaak. Mocht je dus op zoek zijn naar goede computervloeren, dan kun je terecht bij System Floor Technics.

De computervloeren van vandaag de dag

De eerste computervloer was bedoeld om de kabels weg te werken. De computervloer van 2017 vervult deze functie natuurlijk nog steeds, maar moderne computervloeren hebben inmiddels veel meer functies. Hieronder vind je een lijst met de verschillende functies van een computervloer van nu.

  • Voor de juiste luchtcirculatie is het mogelijk om ventilatieroosters toe te voegen aan de computervloer. Deze roosters hebben een doorlatendheid van 6-80%. Je kunt de panelen zelfs uitrusten met “actieve” ventilatoren.
  • De vloeren van nu zijn zeer zwaar belastbaar.
  • De vloeren zijn gemakkelijk aan te passen wanneer je meer apparatuur toe wilt voegen aan de ruimte.
  • Via System Floor Technics kun je tijdens de bouwperiode eenvoudig een afdekking toepassen.
  • Er zijn allerlei verschillende opties waar je gebruik van kunt maken om de vloer veiliger, gemakkelijker en efficiënter te maken.

Verder kun je bij System Floor Technics ook terecht voor andere vloeren zoals:

  • Verhoogde vloeren
  • ESD vloeren
  • Systeemvloeren
  • Montage vloeren
  • Installatievloeren

Bekijk de website voor de mogelijkheden

Via de website kun je in ieder geval meer informatie vergaren over alle vloeren en de toepassingen van die vloeren. Mocht je aan de site niet genoeg hebben, dan kun je gebruik maken van de terugbel service. Als je je gegevens invult, dan zullen ze jou zo snel mogelijk terugbellen. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. Ook dit kun je direct via de site regelen. Mocht je gelijk meer informatie nodig hebben, dan kun je natuurlijk ook zelf even bellen.

Reageren is niet mogelijk