Gietvloer; goede optie voor jouw vloer

Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer? Overweeg dan eens de mogelijkheid van de gietvloer! Veel mensen kennen dit helaas nog niet en zij denken bij vloeren eerder aan opties als tapijt, laminaat, tegels en houten planken. Dit zijn natuurlijk allemaal prima opties, maar wel elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo is tapijt bijvoorbeeld heerlijk zacht aan de voeten, maar lastig schoon te houden. Laminaat is voordelig en kun je goed zelf leggen, maar het slijt vaak ook wat sneller en het kan niet goed tegen een grotere hoeveelheid water. Bij tegels is dat laatste dan weer geen probleem, maar het is wel koud en hard. Mensen weten dit vaak allemaal wel en kunnen op basis van hun eigen persoonlijke voorkeuren hier een keus uit maken. Maar hoe zit dat nu met de gietvloer, wat is dit precies en wat voor eigenschappen heeft het? Denk je dat je dit nog nooit gezien hebt, dan is het goed om eens te denken aan de vloeren in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Vaak gaat het hierbij om dit materiaal. Natuurlijk roept dit bij velen niet meteen positieve associaties in gedachten, maar daar brengen we graag verandering in. Een gietvloer heeft namelijk echt vele voordelen te bieden en het is jammer dat niet meer mensen hiervan op de hoogte zijn.

Gietvloer biedt voordelen

Wat zijn nu de voordelen van de gietvloer en waar wordt dit eigenlijk van gemaakt? We kunnen een heel aantal redenen opnoemen waarom je juist voor dit vloermateriaal zou moeten kiezen:

  • het kan naadloos van muur tot muur gelegd worden en heeft dus een zeer strak resultaat
  • het is vochtwerend en er zijn speciale varianten verkrijgbaar die voor badkamers geschikt zijn
  • het is heel eenvoudig schoon te maken, een sopje is hiervoor voldoende
  • je hebt niet te maken met lastig onderhoud
  • de kwaliteit blijft lang goed, je zult niet snel slijtage zien
  • het kan zwaar belast worden, hoge gewichten en veel heen en weer lopen en spullen verslepen is dus geen probleem

Dat zijn natuurlijk allemaal uitstekende redenen om voor de gietvloer te kiezen. Waar wordt deze nu van gemaakt? Het kan gemaakt zijn van PU, polyurethaan, of van epoxy. Dit wordt vloeibaar aangebracht en hardt later uit. Het wordt gewoon op de ondergrond gegoten en uitgesmeerd tot alle hoeken en dat is het. Een gietvloer heeft dus veel voordelen en het gemakkelijk aanleggen ervan hoort daar ook zeker bij.

Zelf aanleggen met behulp van Decochip

Nu denk je misschien dat een gietvloer dan wel veel voordelen mag hebben, maar dat het ook een dure optie is omdat dit aangelegd moet worden door een professional. Dat is zeker niet het geval. Het is namelijk een voordelig geprijsd materiaal en je kunt in veel gevallen de aanleg ervan prima zelf doen. Doordat het zo slijtvast is en jaren meegaat, is de prijs per jaar dus helemaal erg voordelig. Wil je zelf aan de slag gaan hiermee, dan ben je bij Decochip aan het juiste adres. Zij kunnen je namelijk alle materialen leveren die je hiervoor nodig hebt en zij voorzien jou graag van advies over deze klus. Zij kunnen jou precies vertellen welke variant gietvloer voor jouw situatie het meest geschikt is en hoe je deze aan moet leggen. Voel jij je hier toch nog wat onzeker over, dan kun je bij hen ook een workshop volgen. Als jij dus een nieuwe vloer nodig hebt voor jouw woning, dan moet je dus zeker eens overwegen om een gietvloer aan te leggen. Met hulp van Decochip is dat een eenvoudige klus die bovendien niet veel geld kost en een mooi resultaat geeft!

Reageren is niet mogelijk