Drum workshop

Drum workshopAltijd al eens willen drummen? Volg dan eens een drum workshop! Veel mensen denken dat ze meteen wekenlang les moeten nemen op het moment dat zij een instrument willen leren spelen, maar tegenwoordig zijn er steeds meer kortlopende cursussen. Zo kun je bij steeds meer muziekscholen kiezen voor een een korte lessenreeks, passend in jouw drukke agenda. Maar je kunt dus op sommige plekken zelfs kiezen voor een eenmalige les, soms individueel maar meestal in een groep. Vooral als het gaat om percussie, is een groep leuk. Je kunt tijdens een eerste drum workshop immers zelf nog niet zo heel erg veel, dus in je eentje een fantastisch geluid creëren is dan nog lastig. Maar ben je met een hele groep, dan kunnen jullie er samen echt een prachtige sound van maken. Ieder kan dan een ander percussie-instrument ter hand nemen en een ander ritme hiermee slaan. Als alle verschillende ritmes en klanken, want ook hierbij kun je van verschillende klankkleuren spreken, goed op elkaar afgestemd zijn, dan kunnen jullie met de hele groep er een mooi geheel van maken. Een drum workshop is dus ontzettend leuk om met een groep te volgen!

Drum workshop voor diverse groepen

Voor wat voor soort groepen is een drum workshop nu leuk om te doen? Eigenlijk is dit voor iedere groep mensen heel geschikt. Soms denkt men nog wel eens dat je muzikaal moet zijn om hieraan mee te kunnen doen, maar wat men dan vergeet is dat iedereen in feite muzikaal is. Niet iedereen kan een muziekinstrument spelen of zuiver zingen, maar gevoel voor ritme zit bij een ieder van ons gewoon in ons lichaam. Het komt alleen bij de een wat gemakkelijker naar boven dan bij de ander. Doordat je tijdens een drum workshop op een eenvoudig instrument speelt, zoals een djembe, hoef je weinig over techniek te leren en kun jij je gewoon focussen op de ritmes die jullie spelen. Dit is zowel voor jonge kinderen, als voor mensen op leeftijd en iedereen daar tussenin heel erg geschikt! Je kunt dus eens voor een kinderfeestje of een vrijgezellenfeestje een drum workshop organiseren, maar je kunt het ook als teamuitje met je collega’s doen. Doordat je goed naar elkaar moet luisteren en op elkaar moet inspelen, heeft het ook nog een factor in zich van een betere samenwerking met elkaar realiseren.

Positief effect

Een drum workshop volgen is dus leuk en voor iedereen heel goed te doen, maar het brengt ook nog andere voordelen met zich mee, namelijk:

  • het stimuleert je inspiratie
  • het zorgt voor een betere concentratie
  • het brengt ontspanning

Zo muzikaal bezig zijn heeft dus diverse voordelen en het is bovendien bewezen dat je hersens beter gaan functioneren als jij een instrument speelt. Je beide hersenhelften ontwikkelen zich dan beter en worden efficiënter gebruikt. Dat maakt dat een drum workshop ook heel geschikt is voor schoolklassen. Als docent of schoolleiding kun jij op die manier jouw leerlingen enthousiast maken voor muziek. Heb jij interesse in dergelijke workshops? Dan kun je heel goed terecht bij Drumdrumdrum.nl! Zij bieden diverse mogelijkheden aan op dit gebied en daarover kun je meer lezen op hun site drumdrumdrum.nl. Zij kunnen jou inspirerende ervaringen op laten doen met muziek, zij kunnen jou verschillende stijlen leren en jou zo de grote variatie in muziekstijlen doen ontdekken. Of het nu voor jongeren of ouderen is, bij een bedrijf, een school of een feest, het is allemaal mogelijk! Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een drum workshop voor jouw groep? Neem dan gerust eens contact met hen op!

Reageren is niet mogelijk