Een aanpassing aan mijn trouwring in Nijmegen

Een aanpassing aan mijn trouwring in NijmegenMijn man en ik zijn dit jaar 25 jaar getrouwd en dat vond ik een goede gelegenheid om eindelijk eens mijn trouwring te laten herzien en deze te laten aanpassen. Ik heb mijn trouwring in Nijmegen gekocht, maar de juwelier van toen bestaat niet meer. Ik ben daarom op zoek gegaan en kwam op juwelierdetijd terecht, waar ik las dat ik mijn trouwring in Nijmegen eenvoudig kon laten aanpassen. Juwelier De Tijd verkoopt namelijk niet alleen sieraden en dan met name trouwringen, maar je kunt hier ook een trouwring in Nijmegen laten ontwerpen of zelf ontwerpen. Het aanpassen van de trouwring in Nijmegen is hier dus ook geen probleem. Ik heb Juwelier De Tijd direct gebeld en gevraagd wat zij voor mij konden betekenen.

Met vakmanschap mijn trouwring in Nijmegen laten aanpassen

Al sinds onze huwelijksdag hebben mijn man en ik een simpele gouden trouwring om. Ik heb de ring altijd een beetje saai gevonden, maar je koopt niet zomaar een nieuwe ring. Ik heb met mijn man overlegd of hij het erg zou vinden dat ik de trouwring die ik al had zou laten aanpassen. We hebben immers de ring bij elkaar om de vinger geschoven en als hij het er niet mee eens zou zijn geweest, dan had ik mijn niet mijn trouwring in Nijmegen laten aanpassen. Gelukkig vond hij dat ik een betere ring verdiende en vooral omdat ik geen nieuwe ring wilde, maar de bestaande ring die hij om mijn vinger heeft geschoven, wilde aanpassen, heeft hij aangeboden om de aanpassing aan mij cadeau te doen. Zo krijgt mijn trouwring een tweede leven en dat is ook wel heel symbolisch wanneer je 25 jaar getrouwd bent. Ik wilde de volgende aanpassingen laten doorvoeren

  • Een smallere ring
  • Een diamantje erin
  • Een hanger van het restmateriaal

Natuurlijk moest wel gekeken worden of de gravering behouden kon worden, anders moest dit natuurlijk wel opnieuw gedaan worden. Ik kan geen trouwring om hebben zonder dat de datum van ons huwelijk en de naam van mijn man aan de binnenkant van de ring gegraveerd staat. Toen ik bij Juwelier De Tijd aankwam wisten ze mij te vertellen dat mijn aanpassingen geen enkel probleem zouden zijn. Ze zouden aan beide kanten van de ring een stukje eraf halen, zodat er een mooie smalle gouden band over zo blijven. Die zou dan weer zodanig bewerkt worden, dat het net lijkt of de ring zo bedoeld is geweest en uiteindelijk plaatsen ze een diamantje in mijn trouwring. Samen met de ontwerper hebben we toen gekeken naar wat ze van het restant van mijn trouwring in Nijmegen zouden kunnen maken. We hebben samen een ontwerp gemaakt, waarbij de twee delen van mijn trouwring in Nijmegen verwerkt zou worden tot een in elkaar krullende hanger, waarin een briljant gezet zou worden. Hierdoor lijkt de hanger een beetje op een bloem en ik vind het heel mooi dat ze dit met mijn trouwring in Nijmegen kunnen doen. Ondanks dat ik de trouwring wilde laten aanpassen was ik toch wel bang dat een deel ervan verloren zou gaan. Ze hebben me echter verzekerd van vakwerk en dat is het ook echt geworden.

Een verbluffend resultaat

Het duurde niet lang of ik kreeg het telefoontje dat ik de trouwring in Nijmegen kon komen ophalen. Ik was heel erg benieuwd wat ze ermee gedaan hadden, want ik had enkel nog maar het beeld op mijn netvlies van wat we in de winkel geschetst hadden. Ik was echt verbijstert toen ik het resultaat zag. Zowel de ring als de hanger is prachtig geworden. Juwelier De Tijd heeft echt heel goed werk geleverd.

Reageren is niet mogelijk