Een gezellige tijd met de leukste bordspellen

Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis was het vooral een kunst om de verveling te verdrijven. Je hebt je laptop natuurlijk bij je en je hebt ook verschillende boeken die je kunt lezen. Als je 2-3 dagen in het ziekenhuis verblijft, dan kun je via die middelen prima de tijd verdrijven. Maar het wordt een ander verhaal als je een week of langer in het ziekenhuis moet blijven. Het is in dergelijke gevallen ook vooral de sociale interactie die je gaat missen. Je kunt her en der wel een praatje maken met de zusters, dokters en medepatiënten, maar dat is vaak niet toereikend. Toevallig ontdekte ik in het ziekenhuis een soort huiskamer en in die huiskamer waren ook verschillende bordspellen aanwezig. Ik had alle series op de laptop inmiddels wel gezien en ik had geen zin meer in lezen. Lezen is natuurlijk geweldig tijdverdrijf, maar je kunt niet vanaf de ochtend tot en met de avond met je neus in een boek blijven hangen. Dus ik ben gaan kijken of ik nog andere mensen kon vinden die zich verveelden en ik ontdekte al snel dat ik niet de enige was. Binnen een kwartiertje had ik 5 mensen gevonden die graag een spelletje wilden spelen. We speelden Ticket to Ride en dat is echt een heel leuk spel. Je moet verschillende treinwagons kopen en daarmee kun je dan vervolgens weer treinroutes claimen. Je kunt, als je het goed speelt, een heel treinimperium opbouwen. Als je met 5 spelers speelt, dan wordt het ook echt een avontuur. Het is dus leuk tijdverdrijf én je geniet van de sociale component. Ik was dan ook blij dat ik de kamer met bordspellen had gevonden en ik was daardoor ook bedroefd toen ik het ziekenhuis weer mocht verlaten. Thuis heb ik namelijk geen bordspellen. Al het spelen deed me verlangen naar meer. Dus er zat niets anders op dan zelf ook gewoon bordspellen te kopen voor thuis. Ik heb een gezin met 2 kinderen, dus een spelletje spelen is heel goed mogelijk. Ik was inmiddels verliefd geworden op Ticket to Ride, dus dit was het eerst bordspel dat ik wilde kopen, zodat ook mijn gezin hier van kon genieten. De vraag was alleen waar ik een dergelijk bordspel kon kopen. Maar je hebt tegenwoordig natuurlijk gewoon internet. Dus als je bordspellen wilt kopen, dan kun je deze gewoon online bestellen via een webwinkel als spellenrijk.nl.

Bordspellen in alle soorten en maten vind je op spellenrijk.nl

Op de website van spellenrijk.nl vond ik niet alleen één versie van Ticket to Ride, maar gelijk vele andere versies. Maar naast Ticket to Ride vond ik er ook nog vele andere bordspellen zoals:

  • De Kolonisten van Catan
  • Stratego
  • Risk
  • 30 Seconds
  • Risk
  • Cluedo

Natuurlijk kon ik niet alle bordspellen kopen en ik moest eerst maar zien of ik de leden van mijn gezin kon overtuigen om een gezellig spelletje te spelen. Dus ik heb in eerste instantie Ticket to Ride aangeschaft en dat was een groot succes. Vervolgens heb ik Risk gekocht, want dat was ooit één van mijn favoriete spellen. De drempel om nieuwe bordspellen te kopen is dan ook erg laag als je bestelt via een webwinkel. Je kunt immers gemakkelijk even het internet op gaan en een bordspel bestellen. Als je dit voor 21:00 doet via spellenrijk.nl, dan kun je de volgende avond al spelen.

Voordelen van spellenrijk.nl

Naast het feit dat je de bestelling de volgende dag al in huis hebt, profiteer je ook van andere voordelen. Zo hoef je voor bestellingen van 50 euro of meer geen verzendkosten te betalen. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Lees meer…

Reageren is niet mogelijk