Een workshop tassen maken in Rotterdam

Mijn beste vriendinnetje is laatst dertig geworden en als cadeau heb ik voor haar een workshop tassen maken in Rotterdam georganiseerd bij Modelessen. Ik zocht een leuk en origineel cadeau waarbij we samen iets konden gaan ondernemen. We zijn al sinds onze jeugd beste vriendinnen en hebben veel dezelfde interesses. We houden bijvoorbeeld enorm van mode en volgen de laatste modetrends samen op de voet. Een heel kenmerkend ding daarbij is dat we elkaar altijd bellen zodra we een nieuwe tas gescoord hebben. Wat is er dan leuker dan samen een workshop tassen maken te volgen. Op www.modelessen.nl heb ik ons hiervoor opgegeven en daar heb ik zelf een leuke cadeaubon van gemaakt, die ik haar voor haar verjaardag heb gegeven. Ik heb ervoor gezorgd dat de workshop redelijk snel na haar verjaardag kon plaatsvinden, zodat het ook echt een verjaardagscadeautje was om dit samen te kunnen doen. De workshop tassen maken bleek een groot succes, want mijn vriendin heeft zo geweldig genoten en we vonden het erg leuk om dit samen te kunnen ondernemen.

Een bijzondere tas maken tijdens de workshop tassen maken

Toen we bij Modelessen in Rotterdam waren aangekomen werden we heel vriendelijk ontvangen. Ik had mijn vriendinnetje al verteld dat alle spullen voor de workshop tassen maken al aanwezig zouden zijn en dat we hier met basismaterialen zouden leren hoe we een tas zelf konden maken. Zo zouden we thuis het nog een keer kunnen proberen om met heel andere stoffen of met een ander model ook nog andere tassen te maken. Echt alles was van te voren aanwezig:

  • Alle stoffen
  • Alle accessoires
  • Alle gereedschappen

We konden ons geluk niet op. We hebben al heel vaak van die televisieprogramma’s gekeken waarbij modeontwerpers in één dag een hele creatie in elkaar moeten zetten. Dit voelde voor ons hetzelfde. We kregen de materialen. We kregen de uitleg. En toen gingen we aan de slag. Wat een inspirerende workshop is dit. De workshop tassen maken geeft je echt op vakkundige wijze alle tools die je nodig hebt om jouw eigen tas te ontwerpen en te maken. Er wordt met je meegedacht over het model, over het soort tas dat je wilt maken en over de manier waarop je het materiaal zodanig kunt manipuleren dat dit onderdeel wordt van de tas die je voor ogen hebt. Mijn vriendinnetje en ik waren daar redelijk fanatiek in. We wilden hoe dan ook een mooie tas creëren waarmee we ook trots over straat konden lopen. Ik moet zeggen, met de begeleiding die we bij Modelessen kregen tijdens de workshop tassen maken is ons dat ook aardig gelukt.

Goede uitleg over het proces en over de materialen

Er is tijdens de workshop tassen maken uitgebreid de tijd om te leren met wat voor materialen je werkt en op welke manier deze het beste gebruikt kunnen worden voor het maken van de tas. Het is heel fijn om deze begeleiding te hebben, want als ik thuis aan de slag was gegaan met een patroon en daar op bijvoorbeeld stug leer was gestuit, dan had ik waarschijnlijk zelf al opgegeven. Hier kregen we heel rustig en begripvol uitgelegd hoe we ervoor konden zorgen dat het materiaal deed wat wij wilden dat het deed. Daarnaast is het ook een activiteit waarbij we veel lol hebben gehad. De workshop tassen maken wordt met een geringe groep mensen gehouden, waardoor het niet te druk is. Mijn vriendinnetje en ik hebben heel veel plezier gehad tijdens de workshop en het was ook erg leuk om samen te beoordelen wat andere deelnemers hadden gemaakt. Alles bij elkaar genomen was het echt een super workshop.

Reageren is niet mogelijk