Het opnemen van contact met de belastingtelefoon

belasting-geld - Contact belastingtelefoon

De belastingdienst, wie in Nederland is er niet bekend mee? Hier kun je voor uiteenlopende zaken terecht en niet alleen voor je belastingen. Zo staan zij ook voor je klaar wanneer je bijvoorbeeld toeslagen nodig hebt, omdat je onder een bepaald inkomensgrens zit. De verschillende toeslagen die er zijn:

  • Huurtoeslag
  • Zorgtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Niet iedereen in Nederland verdient genoeg geld om zichzelf en een eventueel gezin te onderhouden. Daarom heeft de overheid hier een oplossing voor gevonden door voor verschillende zaken een toeslag ter beschikking te stellen waar je gebruik van kunt maken wanneer je dat nodig hebt. De hoogte van de toeslag die jij kunt ontvangen hangt onder andere af van je inkomen. Per toeslag kunnen er ook andere eisen zijn waar je aan moet voldoen. Wil jij bijvoorbeeld weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Neem contact op met de belastingtelefoon. Dit kun je op verschillende manieren doen. Op de website van Belasting-geld.nl vind je meer informatie over de verschillende toeslagen. Dit is dus een handige website om te bezoeken als jij meer wilt weten over bijvoorbeeld de zorgtoeslag. Ook kun je telefonisch contact met de belastingtelefoon opnemen. Over de telefoon heb je snel je antwoord en dus meer duidelijkheid.

Meer informatie na contact met de belastingtelefoon

Contact met de belastingtelefoon opnemen is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens gratis. Als jij dus vragen hebt over een van de toeslagen, of misschien wel allemaal, dan is er geen enkele reden om geen contact met ze op te nemen. Maak het jezelf een stuk makkelijker en pak vandaag nog de telefoon op voor snel contact met de belastingtelefoon. Het is natuurlijk wel zo handig om van tevoren al wel een beetje te weten waar je naar gaat vragen. Als je bijvoorbeeld wilt weten voor hoeveel huurtoeslag jij in aanmerking komt, dan is het handig om eerst meer informatie op te zoeken hierover. Op de website van Belasting-geld.nl vind je hier een overzicht van die je goed kunt gebruiken. Bij het aanvragen van de huurtoeslag is het bijvoorbeeld goed om te weten dat niet alleen je inkomen van belang is, maar ook de huur zelf. De kale huur moet onder of boven een bepaalde grens liggen om in aanmerking te kunnen komen voor de toeslag. En ook naar de rest van je huur wordt uiteraard gekeken. Wanneer deze onderdelen niet binnen de norm vallen van de huurtoeslag, dan heb je hier dus helaas geen recht op. Door contact met de belastingtelefoon op te nemen kun je er ook achter komen of jij in jouw specifieke situatie recht hebt op een van de toeslagen.

Voor je kind contact met de belastingtelefoon opnemen

Heb jij kinderen en moeten jullie rondkomen van een krap inkomen? Ook daar heeft de overheid aan gedacht. Zij vinden dat iedere ouder en kind er recht op heeft om een goede zorg te kunnen genieten. Ben je een alleenstaande ouder of werken jullie allebei? Dan is de kinderopvangtoeslag misschien een optie voor jullie. Je kunt je kind dan toch bij een kinderopvang onderbrengen zonder dat je hier veel geld aan kwijt bent. Ondertussen kun jij dus gewoon naar je werk. Er is ook de mogelijkheid dat je in aanmerking komt voor het kindgebonden budget. Is dat voor jou het geval? Dan laat de belastingdienst je dit vanzelf weten. Je hoeft je hier dus niet voor aan te melden. Wil je meer weten? Neem dan contact met de belastingtelefoon op. Aan het begin van het nieuwe jaar zullen de bedragen binnen de toeslagen weer veranderen. Ook daar kun je natuurlijk contact met de belastingtelefoon over opnemen.

Reageren is niet mogelijk