Het regelen van een gastouderbureau

Welkom - Gastouderbureau Snoesje

Mijn vrouw en ik werken allebei fulltime, waardoor er soms wat minder tijd overblijft voor onze zoon. Dat vinden wij allebei ontzettend vervelend, maar tot we iets aan die situatie kunnen veranderen is het belangrijk dat hij de beste verzorging krijgt die mogelijk is. Hij heeft daarom een gastouder van Gastouderbureau Snoesje. Ik wil graag uitleggen hoe het regelen van een goed gastouder in zijn werk gaat, zodat andere ouders daar ook wat meer informatie over krijgen. Tijdens het proces doorloop je een aantal stappen:

  • Telefonisch contact opnemen
  • Kennismakingsgesprek
  • Juiste gastouder zoeken
  • Plaatsingsgesprek op de opvanglocatie

Eerst ga je zelf op zoek naar een geschikt gastouderbureau. Wij hebben daarvoor meerdere telefoongesprekken gevoerd en veel onderzoek gedaan op internet. Wij vonden het belangrijk dat ons kind voldoende aandacht zou krijgen. De groep mocht dus niet te groot zijn. Het liefst wilde we daarom ook één gastouder, zodat ons kind kon wennen aan een bekend gezicht. Daarnaast wilden we ook graag flexibele opvang. Het komt wel eens voor dat een van ons moet overwerken, dus dan moest het mogelijk zijn om onze zoon direct naar de opvang te brengen zodat hij in goede handen was. Na telefonisch contact met Soesje waren we meteen enthousiast. Bij dit gastouderbureau bepaal je zelf welke gastouder het meest geschikt is voor je kind. We konden een gastouder uitkiezen die 24/7 beschikbaar was, werkte in kleine groepen en flexibel inzetbaar was. Alles waar wij naar op zoek waren! Na het telefonisch contact volgde een kennismakingsgesprek. Daarbij legde wij onze wensen op tafel en daaruit rolden een aantal opties. Dan begint het proces van de juiste gastouder uitzoeken. Wij hebben uiteindelijk gekozen met ons gevoel, meer dan met ons verstand. Meerdere gastouders waren namelijk gekwalificeerd en voldeden aan onze eisen. Op een gegeven moment is het dan een kwestie van smaak. Gastouderbureau Snoesje heeft een groep professionele gastouders in dienst!

Gastouderbureau: gesprek op locatie

Na het uitzoeken van een geschikte kandidaat ga je bij hem of haar langs op locatie. We kwamen terecht in een mooi huis dat speciaal was ingericht op kinderopvang. Sommige gastouders van dit gastouderbureau verzorgen meerdere kinderen, maar in ons geval was ons kind de enige. Dat stelde ons gerust. Hij zou alle aandacht krijgen die hij verdiende, wanneer wij dat even niet konden doen. Er is ook een formeel gedeelte van het locatiegesprek. De zakelijke overeenkomst wordt doorgenomen en verschillende afspraken rondom de opvang worden vastgelegd. Het gastouderbureau houdt de zaken goed in de gaten en springt bij op het moment dat dit nodig is. Is alles akkoord? Dan gaat de opvang van start. Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen vanuit Snoesje. Hoewel we bezig zijn met een proces om minder te gaan werken, is dat niet eenvoudig. Beide werkgevers moeten daarmee akkoord gaan. Onze zoon krijgt nu alle aandacht die hij verdient, tot wij in staat zijn dat meer te gaan doen. Gastouderbureau Snoesje heeft ons daar uitstekend bij geholpen.

Contact en meer informatie

Voor meer informatie over de diensten van dit gastouderbureau surf je naar gastouderbureausnoesje.nl Daar vind je meer informatie over bijvoorbeeld de manier van opvang, maar ook over de tarieven die gehanteerd worden. Ook lees je meer over Snoesje zelf. Wil jij ook een gastouder inhuren, of wil je zelf gastouder worden, dan ben je hier dus aan het juiste adres! Heb je vragen over de opvang, of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Zij staan je graag te woord. Ga snel naar bovenstaande site en laat je adviseren.

Reageren is niet mogelijk