Snel en doelgericht de juiste energiemaatschappij kiezen

Een energiemaatschappij kiezen was nog nooit zo eenvoudig

Als je contract voorbij is, dan kun je van energiemaatschappij wisselen. Het is vaak heel verstandig om dit te doen, want je kunt vaak vele euro’s besparen door over te stappen. De vraag is alleen welke energiemaatschappij nu het best is. Het vinden van de goedkoopste is niet zo moeilijk, maar je wilt ook kunnen vertrouwen op kwaliteit. Als uit de recensies blijkt dat de service ver onder de maat is en dat je de helpdesk nooit kunt bereiken als je deze nodig hebt, dan weet je dus vrij snel waarom deze specifieke energiemaatschappij zo goedkoop is. Je neemt dan altijd een risico als je met een dergelijke leverancier in zee gaat. Op zich hoeft het geen probleem te zijn, want zolang je geen problemen hebt en dus ook geen contact hoeft op te nemen met de leverancier, dan gaat alles vanzelf. Bovendien kun je na een jaar wederom overstappen, dus als je het risico neemt, dan zit je er ‘slechts’ een jaar aan vast en in dat jaar hoeft er niet per se iets te gebeuren. Mocht je het risico liever niet nemen, dan is het wellicht toch verstandig om niet zonder meer de goedkoopste energiemaatschappij te kiezen. Daarnaast heb je ook te maken met de zogenaamde extraatjes. Elke energiemaatschappij probeert namelijk klanten te werven via welkomstcadeaus. Soms is dit een kortingspercentage, maar het kan ook cashback zijn of een vast bedrag aan korting. Ook kan een energiemaatschappij ervoor kiezen om de nieuwe klant een spelcomputer, tablet of andere artikel cadeau te doen. Punt is dat je een kortingsbedrag van het totale jaarbedrag af kunt trekken. Daardoor kan de ene energiemaatschappij zonder cadeau toch duurder uitvallen dan een energiemaatschappij met een korting als welkomstcadeau. Dus het hangt lang niet altijd alleen maar af van de prijs. Als je een leuke spelcomputer wilt hebben, dan is het een hele goede optie om dit jaar de energiemaatschappij te kiezen waar je een mooie Playstation 4 cadeau krijgt. Wil je op een handige manier wat geld opzij zetten, dan kun je kiezen voor de cashback optie. Je krijgt dan bij de eindafrekening aan het einde van het jaar het geld op je rekening gestort. Mocht je meer hebben verbruikt dan je hebt betaald, dan wordt de cashback korting gebruikt om het tekort aan te vullen. Heb je echter minder verbruikt, dan krijg je geld terug plus daarboven op het cashback bedrag. Dus je kunt je voorschot ook iets hoger zetten, zodat je bijvoorbeeld 10 tot 20 euro per maand teveel betaalt. Met een cashback bedrag van 200 euro kun je dan aan het einde van jaar zo maar 400 tot 500 euro retour krijgen. Dat is toch mooi meegenomen.

De juiste energiemaatschappij kiezen doe je via slimmetenergie.com

Als je dus in een handig overzicht wilt kunnen zien wat elke energiemaatschappij aanbiedt, dan kun je terecht op de slimmetenergie.com. Je ziet hier precies welke leverancier het goedkoopste is. Tevens zie je wat voor welkomstcadeaus de leveranciers je aanbieden. Deze site maakt het dus heel gemakkelijk om een goede energiemaatschappij te kiezen. Je kunt dan ook elk jaar terugkeren, want ieder jaar staat er vaak weer een ander leverancier op nummer 1. Ook als je huidige leverancier de goedkoopste is, dan nog is het verstandig om een nieuwe energiemaatschappij te kiezen vanwege een nieuwe bonus. Overstappen levert elk jaar gewoon een cadeautje op.

Waarom een nieuwe energiemaatschappij kiezen?

Hieronder vind je nog even alle redenen op een rijtje waarom je er goed aan doet om een nieuwe energiemaatschappij te kiezen via slimmetenergie.com:

  • Bespaar tot wel 450 euro
  • Eenvoudig overstappen
  • Standaard 14 dagen bedenktijd
  • Lees meer…

Reageren is niet mogelijk