Huren of kopen van een huis? Bereken het hier

Het is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen bij vanbruggen.nl: huren of kopen? Het kan zeer interessant zijn om te kopen als u bijvoorbeeld langer dan twee jaar in een huis wilt gaan wonen. Want gaat u huren dan stijgen de woonlasten jaarlijks vanwege de huurverhoging terwijl u geen vermogen opbouwt. Maar huren of kopen is ook een goede vraag als u het u afvraagt of u eigenlijk wel een hypotheek kunt krijgen. Het kunnen afsluiten van een hypotheek hangt af van diverse voorwaarden. Zo moet u niet een schuld hebben bij een bank of overheidsinstelling zoals DUO. En u moet kunnen aantonen dat u al een tijd vast werk hebt met een regelmatig inkomen zodat u de hypotheek kunt afbetalen. Dus de vraag: huren of kopen heeft nog heel wat voeten in de aarde. Op onze website bieden we u daarom een handige calculator aan waarmee u in een handomdraai kunt berekenen waarvoor u in aanmerking komt. Probeer het gerust even uit, het is een kosteloze optie. Mocht u er niet uitkomen of vervolgens nog vele vragen over huren of kopen hebben dan staat ons adviesbureau vanzelfsprekend voor u klaar. Met het handige kaartje kunt u direct het meest dichtstbijzijnde kantoor uitzoeken zodat u morgen al langs kunt komen. Het is handig om van te voren even een afspraak te maken zodat er een medewerker voor u klaarstaat.

Voor advies over huren of kopen kunt u bij ons aankloppen

Stel dat u wilt huren of kopen, dan zijn er heel wat nieuwe financiƫle details te berekenen. Want als u al een woning op het oog hebt dan wilt u natuurlijk weten hoe hoog de hypotheek is die u mag afsluiten. Daarom kunt u de rekenhulp gebruiken zodat u daarna een bank kunt aanspreken en natuurlijk ook de makelaar om een rondleiding in te plannen. Het gaat er in deze tekst vooral om of u beter kunt huren of kopen maar als u uw huidige hypotheek wilt herrekenen, wilt overstappen of wilt verlengen dan bieden we daar ook handige rekenoplossingen voor.

  • Vul in dit geval de huurlasten in per maand,
  • Vul uw eigen geld in, dus wat u op uw spaarrekening hebt staan,
  • Vul dan uw bruto inkomen in per jaar en uw burgerlijke staat.
  • Op basis van deze gegevens worden berekend of u beter kunt gaan huren of kopen en ook hoe hoog de eventuele hypotheek zal zijn.

Is de hypotheek erg laag? Dan kunt u het beste even blijven huren totdat er betere tijden aanbreken. Een betere baan en het afbetalen van eventuele schulden kan al enorm schelen! Bij van Bruggen adviesgroep laten we niemand in de kou staan we geven 100 procent onafhankelijk advies en zijn op de hoogte van de voordelen van de diverse hypotheekverstrekkers en de wetgeving in dit land. Daarnaast is het eerste gesprek te allen tijde geheel kosteloos.

Zoek eenvoudig naar een vestiging bij u in de buurt

Hebt u aldus vragen over huren of kopen? Klim dan in de pen en stuur een e-mail naar de klantenservice. Of zoek een filiaal op in de buurt en bel hen even om hen het hemd van het lijf te vragen. Op de site staat het laatste nieuws, interessante vlogs en blogs en u kunt op de hoogte blijven van de laatste rentestanden. Meldt u daarom aan voor de nieuwsbrief om accurate rente updates te ontvangen in uw inbox. Ten slotte kunt u ook nu direct iemand live spreken via de ingebouwde chatfunctie. Probeer het gerust even uit, we helpen u graag op weg.

Reageren is niet mogelijk