Infrarood verwarming heeft de toekomst

Bij heatxl.com bent u aan het juiste adres als u om infrarood verwarming verlegen zit. We importeren namelijk infrarood verwarming van hoogwaardige A-merken naar de Benelux dus u bent één van de eerste die bij u in de buurt infrarood verwarming kan gaan gebruiken. In deze tekst willen we u graag het een en ander uitleggen over infrarode straling, het gebruik van dergelijke verwarmingen en vanzelfsprekend wat de voordelen zijn ten opzichte van de centrale verwarming of de gaskachel. Dat de gaskachel achterhaald en gevaarlijk is, dat moge duidelijk zijn. Het verwarmd slechts kleine oppervlaktes en is lastig in te stellen. De centrale verwarming is in Nederland een veelgebruikt apparaat. Vrijwel elke woning maar ook ieder bedrijfspand is ermee uitgerust. Veel van deze ketels verwarmen water voor het dagelijks gebruik en om verwarmingen mee op te warmen. Maar voor deze verhitting wordt nog vaak aardgas gebruikt. En dat is natuurlijk niet bepaald goed voor het milieu. Een perfect alternatief is onze infrarood verwarming. Want u hoeft enkel panelen op te hangen in de kamers die u met infrarood verwarming wilt verwarmen. Geen gedoe met verdere bedrading, behalve de kabel die u aan het stroomnetwerk koppelt. U kunt een draadloze thermostaat verbinden met de panelen zodat u snel de juiste temperatuur kunt creëren waarin u woont en werkt. Gebruikt u al groene stroom in wat voor optie dan ook? Dan hebt u al een belangrijke stap richting een beter en schoner milieu gezet.

Deze infrarood verwarming is een goede vervanging van uw radiatoren

U wilt waarschijnlijk niet langer afhankelijk zijn van aardgas. Het is per definitie de bedoeling dat de toevoer verdwijnt in nog te bouwen nieuwbouw. Stap daarom niet alleen over op infrarood verwarming maar ook op elektrisch koken, bijvoorbeeld door de inductieplaat te gaan gebruiken. Bij inductie worden pannen direct verwarmd. U bespaart op energie want er gaat minder hitte verloren aan de lucht. En dat geldt ook voor infrarood verwarming. Want infrarode straling wordt op alle objecten in uw huis gezonden. Deze straling is compleet ongevaarlijk voor mensen, dieren en objecten. In tegenstelling tot magnetische golven, ook wel magnetrongolven genoemd, zijn er aan de rode kant van het elektromagnetisch spectrum weinig type straling die schadelijk is voor de gezondheid. Natuurlijk is het wel een feit dat infrarode straling gebundeld kan worden tot een laser, maar dat is in het geval van de infrarood verwarming uiteraard niet het geval. Het verschil met de centrale verwarming is aldus:

  • Dat het objecten zoals meubels, huisdieren en mensen direct verwarmt,
  • U minder buizen in huis hebt want u kunt de panelen eenvoudig ophangen en de waterleidingen en radiatoren verwijderen, u houdt heel wat ruimte over,
  • Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot de centrale verwarmingsketel hoeft u het niet te laten keuren en repareren.

Meer weten? Kijk dan vooral even op onze website

Op onze website vindt u diverse modellen van infrarood verwarming. U kunt dergelijke panelen inclusief de accessoires en ook de thermostaat direct online bestellen. Dat werkt in principe zoals elke webwinkel. U geeft aan welke producten u wilt ontvangen, u geeft uw gegevens aan ons door en u kunt direct of achteraf betalen met behulp van een online betaalsysteem. Maar als u graag de kat uit de boom kijkt dan kan het geen kwaad om even te bellen of te mailen met ons personeel. U vindt er tevens handige instructiefilmpjes en vele foto’s om alvast een sfeerimpressie te krijgen. De panelen zijn voorzien van uiteenlopende dessins. Van klassiek tot modern, bij ons is er voor ieder wat wils te vinden.

Reageren is niet mogelijk