Kniebrace gebruiken

Alle topmerken kniebraces vind je bij All4Fysio

Heb jij regelmatig last van je knie, vanwege een chronische aandoening of vanwege een blessure? Dan kan het zeker verstandig zijn om een kniebrace te gebruiken. Wanneer kan het nu nodig zijn om een dergelijk hulpmiddel aan te schaffen en te gaan gebruiken? Daar kunnen verschillende redenen voor genoemd worden:

  • je hebt pijn in het gewricht
  • er is sprake van een zwelling
  • het kniegewricht is niet stabiel
  • er is te weinig stevigheid rondom het kniegewricht

Zoals gezegd kan het gaan om een chronisch probleem, omdat de oorzaak bijvoorbeeld gewoon te vinden is in genetische aanleg. Zo hebben sommige mensen bijvoorbeeld last van zwakke banden en dit kan in verschillende gewrichten voor problemen zorgen. Het dragen van een kniebrace kan dan voorkomen dat de knie uit de kom schiet, wat natuurlijk een heel vervelend gebeuren is. Daarnaast kan het ook zijn dat je klachten veroorzaakt worden door een blessure. Je kunt bijvoorbeeld letsel aan je kniebanden hebben of aan je meniscus of klachten rondom de knieschijf. Het is altijd verstandig om hier iets aan te doen, om ervoor te zorgen dat dit lichaamsgewricht ondersteund wordt tijdens bepaalde inspanningen en zo niet verder belast wordt. Een kniebrace kan daardoor de pijn verlichten en verdere problemen voorkomen.

Wanneer gebruik je een kniebrace?

Stel, je hebt te maken met knieklachten, op wat voor momenten ga je dan een kniebrace gebruiken? Draag je die dag en nacht of slechts op specifieke momenten? Hoe vaak je de brace draagt, hangt helemaal af van de activiteiten die je doet. Belangrijk is dat je hem ‘s nachts nooit draagt. Het lichaam heeft deze rustperiode nodig om volledig te herstellen en te ontspannen en dat lukt niet op het moment dat een lichaamsdeel zich niet vrij kan bewegen. Voordat je naar bed gaat, moet je dit hulpmiddel dus altijd af doen. Draag je de kniebrace dan verder de gehele dag? Nee, dit is erg afhankelijk van wat jij overdag doet. Ben je weinig in beweging, bijvoorbeeld omdat je een kantoorbaan hebt, dan is het niet nodig om de brace op dat moment te dragen. Heb jij echter een fysiek zwaar beroep, dan kan het wel verstandig zijn om deze te gebruiken. En tijdens het sporten is het natuurlijk altijd aan te raden om dergelijke ondersteuning te gebruiken als je klachten hebt. Op welke momenten jij de kniebrace in moet zetten, is dus helemaal afhankelijk van hoeveel je beweegt en wat voor bewegingen er gemaakt worden.

Koop de juiste soort

Op het moment dat jij besluit dat je een kniebrace wilt gaan dragen om je knieklachten te verhelpen, is het belangrijk dat je een goede keus maakt uit de vele verschillende soorten die er te krijgen zijn. In de eerste plaats is het van belang om na te denken op welke momenten je deze wilt dragen. Is het vooral bedoeld voor tijdens het sporten, dan is een zekere mate van flexibiliteit natuurlijk gewenst zodat je goed kunt bewegen. Tijdens je dagelijkse bezigheden kan een stevigere variant misschien een betere optie zijn. Ook is het belangrijk om op te letten dat je de juiste maat kniebrace koopt. Is de pasvorm niet goed, dan zal het dragen ervan ook helemaal geen effect hebben. Daarom geven ze bij All4Fysio bij ieder product in hun webshop altijd een maattabel. Door goed je eigen lichaam op te meten en dit te vergelijken met de maattabellen, kun je ervoor zorgen dat je een exemplaar koopt dat goed toegesneden is op jouw lijf en dus goed effect zal hebben. Wil jij een kniebrace aan gaan schaffen, dan is het dus zeker een aanrader om dat via All4Fysio te doen. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk