Naar het Noorderlicht op vakantie?

Voor velen is een Noorderlicht vakantie een droom. Het is een lichtspektakel dat men enkel in het hoge noorden of lage zuiden kan waarnemen. In dat laatste geval heet het natuurlijk het Zuiderlicht in plaats van het Noorderlicht. Een vakantie neemt u om uit te rusten. Maar dat kan toch zeker niet de enige reden zijn? U wilt ook iets van het land, gebied, de plaats of de cultuur opsnuiven. Anders kunt u net zo goed elk jaar naar hetzelfde strand of dezelfde camping op vakantie gaan. Niet dat we laatdunkend zijn over mensen die daar voor kiezen. Want zeker na een jaar van hard werken of studeren hebt u welke vakantie dan ook van harte verdiend. Wij willen u er in ieder geval op wijzen dat u tijdens een Noorderlicht vakantie de mogelijkheid hebt om door het noordelijke deel van Scandinavië rond te trekken. Dat kan op vele manieren zoals per bus, auto of slee getrokken door husky’s. En het is tevens mogelijk om een Noorderlicht vakantie te maken per schip. Zeker als u bij ons uw Noorderlicht vakantie samenstelt en boekt. Kijkt u maar eens op xplorethenorth.nl en laat u inspireren door de prachtige foto’s en videofragmenten van dit lichtspektakel en deze geweldige streek van Noord-Europa. De kans dat u kriebels krijgt is groot. Daarom kunt u nadien snel met ons in contact komen om in ieder geval een prijsopgave aan te vragen.

Een Noorderlicht vakantie zal u altijd bijblijven

Wilt u naar het Noorderlicht op vakantie gaan? Dan hebt u aldus nog heel wat uit te zoeken. Zo zijn er 5 toplocaties om dit licht te aanschouwen. Wij bieden naar diverse locaties reizen aan dus dat scheelt alvast. Deze locaties zijn:

  • Noordelijk Lapland. Dat gebied overlapt Noorwegen, Zweden en Finland,
  • De Lofoten eilanden van Noorwegen. Deze groep ligt middenin de Aurorazone. Dat is de zone waar u de grootste kans hebt om het Noorderlicht te zien in al zijn glorie,
  • IJsland is het land boven de boomgrens en kenmerkt zich door zijn desolate landschappen met vulkanen en geisers. Een prachtige locatie voor een avontuurlijke rondreis waar het groene licht u absoluut zal volgen,
  • Ook Spitsbergen, een zeer noordelijk gelegen eilandengroep ver boven Noorwegen is een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het licht maar ook vanwege de fauna. U kunt een dergelijke reis natuurlijk bij ons boeken.
  • Ten slotte is het machtige maar toch afgelegen Groenland een goede locatie voor dit groenige licht. Maar als vakantiebestemming bieden we dergelijke reizen (nog) niet aan. Bij andere reisbureaus hebt u wellicht wel deze opties maar u zult al snel ondervinden dat u diep in de buidel moet tasten om Groenland te bereiken.

Boek snel want u wilt dit spektakel niet mislopen

U leest het, een Noorderlicht vakantie van Xplore the North kan in en op vele locaties ondernomen worden. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Het is belangrijk om te onthouden dat wij samen met u uw Noorderlicht vakantie op maat kunnen maken. U hebt een keur aan locaties, vervoersmogelijkheden en activiteiten om uit te kiezen. Geef aan ons door op welke data u wilt vertrekken, wat u wilt doen en ook wat uw budget is. Dan zorgen we ervoor dat alle overnachtingen worden geboekt en dat tickets naar u worden toegestuurd zodat de voorpret kan beginnen. Natuurlijk bent u van harte welkom om er in Melle, België, met ons over te praten. Voor de meeste Nederlanders raden we het echter aan om digitaal contact met ons op te nemen. Via de mail en telefoon maken we alles op orde voor uw bijzondere Noorderlicht vakantie.

Reageren is niet mogelijk