Lapland reizen

Naar Lapland reizen, heb jij dat wel eens overwogen? Voor veel mensen is dit nog een beetje een blinde vlek op de kaart, het is niet een gebied dat meteen in ze opkomt als ze aan vakanties denken. En dat is jammer, want het is echt een prachtige regio om te bezoeken! Wat moet je nu weten over deze regio? Je moet weten dat het:

  • ligt in Noorwegen, Zweden en Finland
  • het noordelijkste deel van Europa is
  • prachtige natuur biedt
  • ieder jaargetijde mooi is
  • dunbevolkt is

Naar Lapland reizen is niet voor iedereen weggelegd, als jij het vakantietype bent dat houdt van liggen aan het strand en van hoge temperaturen, dan moet je hier zeker niet naar toe gaan. Maar als jij houdt van activiteiten in de natuur, van uitgestrekte en vrijwel onaangetaste natuur, dan is dit zeker iets voor jou! Je zult hier dan echt kunnen genieten en helemaal tot rust kunnen komen. Doordat het een dunbevolkt gebied is, kun je er kilometers rijden zonder iemand tegen te komen. Je kunt er wandelen, zonder op andere toeristen te stuiten. Met andere woorden, door Lapland reizen is dan echt een prachtige ervaring!

Wanneer naar Lapland reizen?

Als jij naar Lapland reizen wilt, wanneer kun je dit dan het beste doen? Dat ligt er maar net aan waarom je hier naartoe wilt gaan, want eigenlijk is ieder jaargetijde een uitstekende keus! In de zomer kun je er bijvoorbeeld echt heerlijk wandelen. Je kunt dan genieten van de bossen en van de lange dagen, het wordt zo noordelijk in Europa immers niet of nauwelijks donker in de zomer. Alleen dat is natuurlijk al een ervaring op zich! Je kunt dan rondtrekken of vanuit een vaste plek de meren, bossen en uitgestrekte vlaktes ontdekken! Maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed in de winter naar Lapland reizen! Voor wie houdt van sneeuw en wintersport is dit een heel goede bestemming! Er zal in de wintermaanden gegarandeerd sneeuw liggen en dat zorgt ook weer voor een prachtige en unieke omgeving. Door deze sneeuwzekerheid, weet je zeker dat je kunt skiën, langlaufen en snowboarden, wat in andere wintersportgebieden natuurlijk altijd maar weer afwachten is. Daarnaast biedt de regio ook veel andere winterse activiteiten. Denk dan aan het maken van een wandeling met sneeuwschoenen of aan het maken van een sledetocht met husky’s. Dit zijn ervaringen die je nergens anders op kunt doen, je moet hiervoor echt naar Lapland reizen!

Noorderlicht

Hoewel bovenstaande redenen natuurlijk allemaal uitstekende redenen zijn om naar deze regio op vakantie te gaan, kiezen veel mensen voor Lapland reizen om een andere reden en dat is het noorderlicht. Nergens anders kun je dit bijzondere natuurfenomeen eigenlijk zo goed meemaken als hier. Hier heb je immers nog niet te maken met lichtvervuiling ‘s nachts, waardoor de aurora borealis prachtig te zien is! Bovendien bevind je je hier in een gebied waar het noorderlicht gewoon vaak te zien is, wat de kans groot maakt dat jij het tijdens je vakantie ook mee zult maken! Wil jij om deze reden naar Lapland reizen, dan maakt het wel uit in welke periode je gaat. In bepaalde periodes is de kans op het zien hiervan nu eenmaal veel groter dan in andere periodes. Bij Xplore the North weten ze hier alles van, zij houden zich namelijk uitsluitend met deze Europese regio bezig. Hierdoor weten zij wat de juiste reisperiode is en hebben zij ook de mooiste vakanties voor jou samen kunnen stellen. Op xplorethenorth.nl vind je alle Lapland reizen die zij aanbieden en je zult zien dat zij altijd de mooiste plekken en accommodaties voor hun klanten weten te vinden!

Reageren is niet mogelijk