Met serious games kom je verder

Een verandering doorvoeren in je bedrijf gaat altijd gepaard met weerstand. Veel mensen zullen de gang van zaken zoals die nu is prima vinden en ze voelen er dus eigenlijk weinig voor dat hier verandering in komt. Daarnaast kost het vaak de nodige tijd om dit allemaal door te voeren en welk bedrijf wil dat nu graag. Het doorvoeren van veranderingen is eens in de zoveel tijd nu eenmaal nodig. Het is belangrijk om je werknemers scherp te houden en mee te gaan met de nieuwste innovaties. De meeste bedrijven zullen ervoor kiezen om de nieuwe software of bedrijfsstructuur gradueel te introduceren en mensen op cursus sturen bijvoorbeeld. Dit is echter een zeer droge manier om het aan te pakken en het legt veel druk op je medewerkers. Wil jij het anders aanpakken? Kies dan voor serious games. Het bedrijf Salsaparilla heeft de manier gevonden en ontwikkelt om het voor medewerkers makkelijker te maken om veranderingen in een bedrijf aan te leren en toe te passen.

  • Onderwijs
  • Overheid
  • NGO’s

Dit zijn enkele segmenten waar je uit kunt kiezen. Aan de hand van een bepaald thema gaan de medewerkers tijdens de serious games aan de slag met de nieuwe constructies in het bedrijf.

Lol tijdens de serious games

Wist jij dat iemand iets veel sneller aanleert als ze de mogelijkheid hebben om fouten te maken en hier om te lachen. Als iets gepaard gaat met plezier dan blijft het veel sneller hangen en pakken mensen het dus veel sneller op. Vanuit dit concept zijn de medewerkers van Salsaparilla gaan denken. Wat werkt nu het beste voor bedrijven om veranderingen door te voeren? Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan voordat ze de serious games ontwikkelden. Ze ontdekten al snel dat het belangrijk is dat mensen geen druk willen voelen. Dit maakt ze erg gestrest en de kans dat ze het nieuwe systeem dan goed op zullen pakken wordt flink verkleind. Als baas is het belangrijk om je medewerkers te ondersteunen. Dit betekent niet dat je het altijd maar bij het oude moet houden, soms is verandering de beste keuze die er is, maar hou wel altijd je medewerkers in gedachten en pak de verandering op de juiste manier aan en probeer het met de serious games!

Leer nieuwe dingen met serious games

De serious games kunnen overigens niet alleen ingezet worden voor het doorvoeren van een nieuw systeem. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe teamstructuur? Introduceer dit met behulp van de serious games. Op die manier kunnen de nieuwe collega’s spelenderwijs kennis met elkaar maken en dat pakt vaak een stuk beter uit. Ook kan er op deze manier bijvoorbeeld gewerkt worden aan het ziekteverzuim of pak een brandoefening met de serious games aan. Het is voor iedereen die erbij betrokken is een stuk leuker en dat is wat je als baas ook belangrijk moet vinden. De resultaten van de serious games liggen erg uiteen. Het is ook lastig om dit op een lijn te leggen omdat de invalshoeken voor het inzetten van de games heel anders zijn. Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk altijd bezig met de toekomst. Het moet beter en sneller kunnen en deze games gaan jou helpen om deze doelen sneller te behalen. Een goede sfeer op de werkvloer is hier erg belangrijk voor en dat kan op deze manier bereikt worden. Heb je vragen over de mogelijkheden op dit gebied? Neem dan contact op met de medewerkers van Salsaparilla. Zij geven graag aan wat de opties zijn waar jij voor kunt kiezen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk