Ongediertebestrijding, wat is het?

Alles wat je moet weten over ongediertebestrijding vind je hier. De definitie van het begrip ‘Ongediertebestrijding’ is: “Ongediertebestrijding is het weren, verwijderen of doden van ongewenste dieren, die de mens op een of andere manier last bezorgen”. Als je dus ongedierte in huis hebt, schakel dan professionele ongediertebestrijding in om het ongedierte te bestrijden.

Ongediertebestrijding voorkomen

Ongedierte zorgt voor overlast, dus het liefst wil je ongedierte voorkomen. Maar hoe voorkom je dat je kosten kwijt bent aan ongediertebestrijding? Ongedierte voorkomen doe je zo:

  • Houd de luchtvochtigheid in huis op peil
  • Bewaar je voedsel in afgesloten bakken
  • Houd je huis schoon
  • Behandel houten voorwerpen met olie, verf of beits
  • Dicht alle gaten en kieren in huis

Is het je met bovenstaande tips niet gelukt om ongedierte in huis te voorkomen? Dan is ongediertebestrijding inzetten de enige oplossing. Maar wat kost ongediertebestrijding eigenlijk?

Kosten ongediertebestrijding

Als je ongediertebestrijding moet inschakelen om van het ongedierte in huis af te komen, dan gaan hiermee kosten gepaard. De kosten voor ongediertebestrijding zijn afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel arbeidsuren gaan er zitten in ongediertebestrijding, welke bestrijdingsmiddelen zijn nodig voor de ongediertebestrijding en worden er voorrijkosten gerekend? Deze factoren zijn bepalend voor de kosten voor ongediertebestrijding. Ben jij eigenlijk altijd zelf verantwoordelijk voor de ongediertebestrijding?

Wie is verantwoordelijk voor ongediertebestrijding?

Of jij de kosten voor ongediertebestrijding zelf moet betalen, ligt eraan of jij verantwoordelijk bent. Jij bent verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte als het ongedierte zich op jouw eigen terrein bevindt. Als er ongedierte in een park, speeltuin of bibliotheek zit, dan moet de gemeente zorgdragen voor het bestrijden van het ongedierte. Ongediertebestrijding in de openbare ruimte is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het is wel handig als je het bij de gemeente meldt dat er ongedierte zit.

Ongediertebestrijding zelf uitvoeren of laten doen?

Ongediertebestrijding kun je natuurlijk laten doen, maar je kunt ook proberen om zelf het ongedierte te bestrijden. Ongediertebestrijding is niet eenvoudig en sommige soorten ongedierte kun je echt beter overlaten aan een professionele ongediertebestrijder. Om ongedierte zelf te bestrijden, heb je bestrijdingsmiddelen nodig. Voorbeelden hiervan zijn sprays, vallen of poeders. Ervaren bestrijders beschikken echter over effectievere bestrijdingsmiddelen.

Reageren is niet mogelijk