Staand werken met een antislipmat

Op veel werkplekken bestaan situaties die niet altijd even veilig, comfortabel of gezond zijn. Zittend werk aan een bureau heeft zijn uitdagingen: een werknemer dient in de juiste houding te zitten en regelmatig even op te staan om de benen te strekken. Er zijn allerlei ergonomische producten uitgevonden om bureauwerk en andere zittende arbeid te vergemakkelijken en veiliger en comfortabeler te maken. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische toetsenborden, computermuizen en bureaustoelen. Staan werk brengt weer heel andere uitdagingen en problemen met zich mee. Staand werk komt veel voor in met name de industrie en de handel, maar ook in andere sectoren, zoals de horeca, de bouw en productie. Ook bij staand werk is het belangrijk dat de werkomgeving veilig, comfortabel en gezond is voor de werknemers. Daarom zijn er ook voor dit soort werkomgevingen ergonomische producten uitgevonden om het werken te vergemakkelijken en ongelukken en blessures – en daarmee verzuim – te voorkomen. Een van die ergonomische producten is een antislipmat. Een antislipmat voorkomt dat werknemers op een anderszins gladde werkvloer uit zouden kunnen glijden. Wanneer er snel wordt gelopen, met vloeistoffen wordt gewerkt of slipgevaar om andere redenen aanwezig is op de werkvloer, dan kan een antislipmat uitkomst bieden.

Een antislipmat kopen

Een antislipmat voor uw werkomgeving is natuurlijk op verschillende plekken te krijgen. De beste service, het beste advies en de meeste kennis en ervaring vindt u echter bij Staandwerk.nl. Staandwerk.nl verkoopt spullen van Pro(t)action Products en adviseert namens zusterbedrijf Pro(t)action Advies. Staandwerk.nl is dé expert op het gebied van veiligheid en comfort van staande werkomgevingen. Behalve een antislipmat vindt u bij Staandwerk.nl ook:

  • DuraStrip vloermarkering, vloersignalering en pictogrammen.
  • Overig antislipmateriaal, dus naast een antislipmat ook zelfklevende antisliptapes, coating en antislip-strips.
  • Reflecterend en photoluminescerend (beter bekend als glow in the dark) signaleringsmateriaal.
  • Montagemateriaal, verwerkingsinstructies en garantie.

Een antislipmat en overig antislipmateriaal kunt u bij Staandwerk.nl krijgen in verschillende materialen, formaten en kleuren. Zo kunt u altijd iets vinden wat bij uw bedrijf en werksituatie past. Bovendien levert Staandwerk.nl gratis testmateriaal, zodat u ter plekke binnen uw werkomgeving kunt uitproberen of de antislipmat die u heeft aangeschaft naar wens functioneert. Mocht u vragen hebben over een veilige(re) werkomgeving voor u en uw werknemers, dan kan Staandwerk.nl u ook daarin van dienst zijn. Voor tips en advies draaien zij hun hand niet om. Er zijn immers verschillende manieren waarop bedrijfsongevallen bij staand werk te reduceren zijn. Een gecombineerde aanpak van verschillende oorzaken en risicovolle situaties levert vaak het beste resultaat.

Veiligheid en comfort op de werkvloer

Als ondernemer wilt u natuurlijk het beste voor uw werknemers, klanten en bedrijf. Vaak is wat goed is voor de ene partij tevens goed voor de andere partij. Voelen uw werknemers zich veilig, comfortabel en prettig in hun werkomgeving, dan zullen zij effectiever en productiever te werk gaan, waardoor uw bedrijf een hogere productiviteit heeft, uw klanten tevredener zijn en uw bedrijf groeit en bloeit. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op: een onveilige en onprettige werkomgeving zorgt voor langzamere werkprocessen, ongelukken, geblesseerde werknemers, en natuurlijk verzuim. Zorg dus dat u als ondernemer en werkgever goed voor uw werknemers zorgt, dan zorgen zij goed voor uw bedrijf. Investeren in een veilige en comfortabele werkomgeving is net zo verstandig als investeren in apparaten en materialen van hoge kwaliteit. Weet u niet zeker of twijfelt u over de veiligheid en het comfort van uw werkomgeving? Praat dan eens met uw werknemers, vraag om hun input, en neem contact op met Pro(t)action Advies voor de beste oplossingen op het gebied van veiligheid en comfort bij staand werk.

Reageren is niet mogelijk