Werkschoenen voor in de fabriek

Ik werk in een fabriek waar bouwmaterialen worden gefabriceerd en afgelopen jaar is bij inspectie naar voren gekomen dat de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd en dat we verplicht werkschoenen moeten dragen die veilig zijn op de werkvloer. Het bedrijf heeft er gelukkig geen boete opgelegd gekregen, maar is er met een waarschuwing vanaf gekomen en daarom moeten we nu allemaal werkschoenen dragen in de fabriek. We kregen van de leiding daarbij het advies om deze aan te schaffen via www.amiclean.nl, omdat hier werkschoenen voor verschillende doeleinden worden verkocht tegen betaalbare prijzen. Amiclean heeft schoenen in de webshop van de merken:

  • Brynje
  • MTS
  • Elten
  • Wortec

Naar ik me heb laten vertellen zijn dit allemaal goede merken en hier konden we zelf een selectie maken uit de verschillende soorten werkschoenen die we zelf het fijnst zouden vinden.

Werkschoenen voor veiligheid en gemak

Het is in een fabriek niet alleen belangrijk dat je om de veiligheid van je voeten denkt, maar ook om gemak. Je moet beweeglijk kunnen zijn, wendbaar zelfs in sommige situaties en het is belangrijk dat de schoenen die je draagt daartoe bijdragen. Het fijne aan de werkschoenen van Amiclean is dat deze daar allemaal aan voldoen. Verschillende van mijn collega‚Äôs hebben hier al hun werkschoenen aangeschaft en sommigen kiezen daarbij voor boots of laarzen. Het voordeel daarvan is dat ze warm zitten. Vooral wanneer je achter in de fabriek werkzaam bent bij de laadruimtes of vaak met de heftruck naar buiten moet rijden. Dan kunnen laarzen erg prettig zijn. Anderen van ons die veel moeten lopen kiezen liever voor werkschoenen die lijken op sportschoenen. Zo heb je toch het gemak van een sportschoen en dezelfde kwaliteiten en toch de stevigheid en bescherming van kwalitatief gemaakte werkschoenen die verplicht zijn in een fabriek als waar wij werken. Ik zelf heb gekozen voor een klomp. Ik kom van oorsprong van een boeren bedrijf en heb ook daar altijd op klompen gelopen, dus dat er ook klompen als werkschoenen beschikbaar zijn is voor mij een heel groot voordeel. Ik loop hier heel graag op en het biedt naast bescherming ook goede ondersteuning voor mijn rug en heupen. Ik heb door al die jaren werkzaam te zijn in de fabriek vaak al wel last gehad van pijn in mijn lichaam. Goede schoenen zijn daarbij erg belangrijk en met de klompen die ik nu heb kan ik met gemak de volle acht uur werken zonder klachten te hebben. Deze klompen zijn gemaakt van stevig leer en hebben een goede rubberen profielzool aan de onderkant, waarmee ik grip heb op de betonvloer in de fabriek. Ik trek dan altijd lekker warme sokken aan en daarmee zitten deze klompen als gegoten. Het zijn  mooie duurzame klompen die niet veel wegen en het leer werkt ademend, wat heel belangrijk is, want ik sta regelmatig bij de machine waar de poedercoating op ons materiaal wordt aangebracht en dat kan behoorlijk warm worden. Dan heb je wel ademende schoenen nodig.

Ook in grote maten leverbaar

Wat voor mij een heel fijne ontdekking is geweest, is het feit dat deze klompen die ik wilde hebben ook in mijn maat verkrijgbaar waren. Toen ik hoorde dat we werkschoenen moesten gaan dragen zag ik de bui al hangen want ik heb maat 46 en dat is niet de meest gangbare maat. Ik heb al moeite met het vinden van normale schoenen, dus toen ik zag dat mijn klompen zelfs tot maat 48 worden aangeboden werd ik direct heel gelukkig. Ik draag de klompen nu al een tijdje en moet zeggen dat ik me niet betere schoenen voor mijn werk had kunnen wensen.

Reageren is niet mogelijk