De voordelen van een knijpdouche

De voordelen van een knijpdoucheIn het studentenhuis waar ik woon, hebben we een douche – maar het is niet echt een van hoogstaande kwaliteit. Het water spuit alle kanten op en de houder is bijna kapot, wat ervoor zorgt dat de douchekop zo af en toe te pletter valt. Je kunt de gevolgen ervan wel voor je zien (denk: douchekop spuit vrolijk alle badkamerwanden vol inclusief mijn gezicht). Hoog tijd voor een nieuwe dus – en ik mijn zoektocht ben ik uitgekomen bij de knijpdouche. Het woord zegt eigenlijk al wat het inhoudt: een douchekop die water spuit zodra je ‘m inknijpt met een speciale hendel. De kop zit wel aan een waterslang gekoppeld, maar er komt niet gelijk water uit wanneer de douche wordt aangezet; het handvat voorkomt dit. Mocht je je afvragen hoe dit er precies uitziet, kijk dan eens op https://radasafe.nl/knijpdouche/ voor een goed voorbeeld. Al met al zorgt dit ervoor dat de knijpdouche een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere kranten of douches.

Bespaar water en geld met de knijpdouche

De voordelen van een knijpdouche zijn in drie punten op te sommen:

  • Het bespaart geld en water
  • Het geeft een hogere waterdruk
  • Het beschermt tegen bacteriën

Het eerste voordeel is dat het veel waterverbruik voorkomt. Je knijpt immers alleen in het handvat wanneer je het water nodig hebt; het water blijft niet doorstromen als dat niet nodig is. Denk bijvoorbeeld aan vieze schoenen die je niet in de wasmachine kan doen – in plaats van dat je een emmer moet vullen om ze in te doen, kun je ze nu makkelijk en snel schoonspuiten. Misschien gebruikte je hier vroeger de normale douchekop voor; wanneer je de knijpdouche gebruikt, zul je een groot verschil merken. Veel minder water zal doelloos het doucheputje in stromen. Je zult merken dat je eigenlijk meer water gebruikt dan je daadwerkelijk nodig hebt – waardoor de knijpdouche bijdraagt aan bewustwording. Het is dus duurzaam en draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast is het voor jou goedkoper, omdat je waterrekening omlaag gaat. En wie wil dat nou niet? Het tweede voordeel is de waterdruk – die gaat omhoog dankzij de knijpdouche. Je kunt deze in de douchekop opvoeren, wat ervoor zorgt dat je een aantal dingen makkelijker kunt schoonmaken. Denk aan de naden tussen de badkamertegels, maar ook aan de vensterbanken buiten je huis, de wieldoppen voor je auto of, wanneer je in de horeca werkt: het servies. Alles wordt weer blinkend schoon! Het derde voordeel gaat over bacteriënbescherming. Iedereen weet dat je, wanneer je terugkomt van een paar weken vakantie, de kranen een tijdje moet laten doorstromen om ze vrij van bacteriën te maken. Wees hier echter ook voorzichtig mee, vooral wat warm water en de douche betreft: bacteriën kunnen namelijk ook zweven in de stoom die daarbij vrijkomt. Gelukkig kan een knijpdouche dit voorkomen, doordat je er een speciaal filter in kunt bouwen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over bacteriën die zich naar verloop van tijd ophopen in het water, wat het geval kan zijn bij normale douches – zoals mijn studentendouche, bijvoorbeeld.

Waar vind ik zo’n goede douchekop?

Denk je er nu, net als ik, over om een knijpdouche aan te schaffen? Surf dan eens naar https://radasafe.nl/. Niet alleen zijn de douchekoppen hier van hoge kwaliteit – ze zijn ook nog eens legionellabestendig. Radasafe ontwerpt en verkoopt speciaal legionella-veilige producten, waardoor de kans op een besmetting met deze bacterie aanzienlijk verlaagd wordt. Het water wordt gefilterd en jij hoeft je geen zorgen meer te maken over een mogelijke besmetting. Ik weet het wel – ik koop hier mijn nieuwe studentendouche.

Reageren is niet mogelijk