Laminaat

Wie tegenwoordig een nieuwe vloer in huis wil laten leggen, kiest in de meeste gevallen voor laminaat. Dit is heel begrijpelijk, het is immers een zeer betaalbaar materiaal. Had het in de beginjaren nog als nadeel dat het er niet zo heel erg mooi uitzag, dat is tegenwoordig ook wel anders. Toen dit product net op de markt kwam, toen zag het er vaak wat nep uit. De uitstraling was niet fantastisch. Maar hoe anders is dit nu! Als je nu kiest voor een hoge kwaliteit, dan is laminaat eigenlijk helemaal niet meer te onderscheiden van een vloer van echte houten planken. Ook zijn er nu veel meer verschillende kleuren op de markt. Waar je eerst maar de keus had uit een paar verschillende kleurvarianten, zijn er tegenwoordig heel veel verschillende tinten verkrijgbaar. Je kunt dan denken aan gewone houtkleuren, van licht tot donker, maar bijvoorbeeld ook aan grijstinten, wat het idee geeft alsof je een houtvloer geverfd hebt. Zo heb je dus heel veel verschillende opties en tegelijkertijd nog steeds het gemak van het gemakkelijk kunnen leggen van de verschillende vloerdelen. Want dat is natuurlijk een heel groot voordeel van laminaat, dat het betaalbaar is, er mooi uitziet en tegelijkertijd ook nog eens gemakkelijk te leggen is!

Materiaal van laminaat

Waar veel mensen eigenlijk niet over nadenken, is over waar laminaat nu eigenlijk van gemaakt is. Wat je daarvan zou moeten weten, is dat het eigenlijk uit vier verschillende lagen bestaat, namelijk:

  • de onderlaag
  • HDF, high density fibreboard
  • de decolaag of fotoprint
  • de toplaag van melamine

De toplaag is natuurlijk van belang, deze moet sterk zijn zodat er niet zo snel slijtage optreedt. In het verleden viel het met de kwaliteit hiervan nog wel eens tegen en had je snel last van slijtageplekken op het laminaat op de plaatsen waar veel mensen heen en weer liepen of waar veel met stoelen heen en weer werd geschoven. Nu is dit veel beter op orde, de kwaliteit is echt uitstekend en vaak kun je echt heel veel jaren plezier hebben van deze vloeren. Een andere laag die voor jou belangrijk is, is de decolaag of fotoprint. Deze bepaalt immers het uiterlijk van het product. De print geeft de structuur, de nerven en de kleur. Dit bepaalt dus hoe het geheel lijkt als het eenmaal geplaatst is. Hierin zijn zoals gezegd grote verschillen en het ligt maar net aan wat jouw voorkeur heeft. Er is in ieder geval altijd wel een variant laminaat te krijgen die past bij jouw wensen wat betreft stijl en kleur.

Grote keus

We noemden hierboven dat er steeds meer keus is op het gebied van laminaat als het aankomt op bijvoorbeeld uitstraling, nerfstructuur en kleur. Maar dat is uiteraard niet in iedere winkel het geval. Bij veel bouwmarkten hebben ze slechts een paar verschillende kleurtinten beschikbaar, waardoor er eigenlijk nog steeds niet zo heel veel valt te kiezen. Wil jij toch een ruime keus hebben, dan doe je er goed aan om naar Lab21 te gaan. Zij bieden maar liefst meer dan 300 verschillende soorten laminaat aan! Met zo’n ruime keus kan er rustig gezegd worden dat zij echt voor ieder wat wils in de collectie hebben en dat is natuurlijk heel erg prettig. Op Lab21.nl kun je alle verschillende varianten in hun assortiment op je gemak bekijken, om zo een goed beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Bekijk jij dergelijke producten liever in het echt, dan kun je ook bij een van hun zaken terecht, de adressen vind je ook op hun website. Ben jij op zoek naar laminaat, dan moet je dus bij Lab21 zijn!

Reageren is niet mogelijk