Ontslag aanvechten

Ontslag aanvechten | Verweij Juristen

Ben jij door jouw werkgever ontslagen? Dan kan het zijn dat jij je nu afvraagt of je ontslag aanvechten zinvol is. Het is zeker de moeite waard om hier even bij stil te staan, want zonder werk zitten is immers niet zomaar iets. Je bent je inkomen kwijt en ook al kun je in veel gevallen een beroep doen op een uitkering, je gaat er financieel in de regel wel op achteruit. Dat kan grote gevolgen hebben voor jouw huishouden en dat kan een reden zij om te kijken of jij je ontslag aanvechten kunt. Heb je immers minder inkomsten, dan wordt het lastig om de hypotheek nog te betalen en om de kinderen nog te kunnen laten doen wat zij allemaal willen doen. Voor jezelf kun je natuurlijk wel iets bezuinigen, maar vaak heeft het op iedereen in jouw huishouden groot effect. Het is daarom altijd raadzaam om na te gaan of jouw baas je niet op oneigenlijke gronden ontslagen heeft, waardoor een ontslag aanvechten mogelijk wordt.

Ontslag aanvechten met behulp van advocaat

Natuurlijk heb jij zelf te weinig kennis van de wet om te weten of jij je ontslag aanvechten kunt. Je hebt hierbij de hulp nodig van een jurist die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht en die op de hoogte is van de jurisprudentie. Het gaat immers niet alleen om wat er letterlijk in de wet staat, maar ook hoe de wetten in het verleden door rechters al uitgelegd zijn. Op basis van eerdere uitspraken kan er soms een zaak opgebouwd worden, waarmee jij kans van slagen hebt. Als jij denkt dat dit ook maar enigszins het geval is of als jij er niet zeker van bent wanneer jij je ontslag aanvechten kunt, maar je wilt dit wel graag weten, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een goede advocaat. Deze kan beoordelen of je naar de rechter kunt stappen, kan de rechtszaak goed voorbereiden en voor jou de zaak aanvechten. Ook kan er geprobeerd worden om eerst met jouw voormalige werkgever in gesprek te gaan, om zo een oplossing te vinden. Als je geen contact opneemt met een jurist, dan weet je nooit zeker of je ontslag aanvechten mogelijk was geweest en of jij nu iets misgelopen bent door dit niet aanhangig te maken.

Laat je helpen door Verweij Juristen

Nu denk je misschien, dat is allemaal leuk en aardig, maar het inhuren van een advocaat kost veel geld en wat lost het nu uiteindelijk op? Het resultaat van je ontslag aanvechten is immers zelden dat je weer voor je baas aan het werk kunt gaan, de verhouding zijn dan immers al danig verstoord. Maar het kan je toch iets opleveren, bijvoorbeeld:

  • een verklaring van ontslag met wederzijds goedvinden
  • het ontvangen van een ontslagvergoeding
  • doorbetaling van loon voor een bepaalde periode

Dit kan je helpen in de periode totdat je een nieuwe baan gevonden hebt. Vraag jij je af of je ontslag aanvechten mogelijk is, dan moet je eens contact opnemen met Verweij Juristen. Een groot pluspunt van dit kantoor is dat zij altijd een gratis eerste advies geven. Als zij dus denken dat je geen zaak hebt, dan zul je bij hen geen onnodige kosten maken. Heb je wel een zaak, dan kunnen zij jou door hun grote kennis uitstekend van dienst zijn! Zij zullen alles voor jou doen om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen en verliezen daarbij zaken als het veilig stellen van een WW-uitkering niet uit het oog. Wil jij misschien je ontslag aanvechten? Neem dan gewoon eens contact op met Verweij Juristen en overleg met hen over de mogelijkheden! Lees meer…

Reageren is niet mogelijk